Ga naar hoofdinhoud

De Klok Logistics in de as gelegd

Op het bedrijventerrein Beurtvaartweg in Nijmegen heeft zaterdagmiddag vier uur lang een zeer grote brand gewoed. De brand brak uit rond twee uur in een pand van De Klok Logistics. Van de 20.000 vierkante meter die de logistiek dienstverlener beslaat, is de helft volledig in de as gelegd. Van de andere 10.000 vierkante meter is een groot deel beschadigd.
Volgens directeur C. Driessen van De Klok Logistics loopt de schade ‘in de vele miljoenen’. De Nijmeegse vestiging probeert maandag weer operationeel te zijn. “Alle goederen die voor distributie waren klaargezet, zijn verloren gegaan”, vertelt Driessen. “Maar de meeste vrachtwagens zijn gespaard. Onze chauffeurs hebben de meeste vrachtwagens die langs het gebouw stonden zelf weg gereden.” Uiteindelijk gingen er maar acht voertuigen volledig verloren.

De brandweer kon zondag nog niet zeggen hoe het vuur is begonnen. Toen de brand ontstond, was er voor zover bekend niemand in het pand aanwezig. De brandweer heeft het vuur bestreden met meer dan honderd man, afkomstig van acht verschillende korpsen. Volgens de politie kwamen bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrij. Wel was er een zware rookontwikkeling, al bedreigden de rookwolken geen woonhuizen.

Veel trucks konden in veiligheid worden gebracht

Het vuur trok de hele middag honderden nieuwsgierigen. De politie moest hekken plaatsen om hen op afstand te houden. Onder hen bevonden zich veel werknemers van het bedrijf, die zeer aangeslagen waren door de brand.
De politie heeft een 43-jarige toeschouwer aangehouden. Hij weigerde na meerdere verzoeken gehoor te geven aan de opdracht van de politie om het terrein te verlaten. Toen diverse loodsen instortten, beval de politie om veiligheidsredenen de honderden toeschouwers een flink eind verderop te gaan staan. De man bleef hardnekkig weigeren en werd ingerekend.

De politie heeft een groot onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Bij het onderzoek wordt onder meer gebruik gemaakt van de video-opnames die de hele middag vanuit een helikopter zijn gemaakt.

Directeur C. Driessen van De Klok wil nog geen uitspraken doen over de financiële consequenties voor zijn bedrijf. Maar locoburgemeester Paul Depla van Nijmegen spreekt van ‘een ramp’. De locatie van De Klok aan de Beurtvaartweg was het hart van het bedrijf, waar alle goederen voor distributie worden opgeslagen. Bij De Klok zijn 150 mensen in dienst. Maar indirect verschaft het bedrijf werk aan 500 arbeidskrachten.

De onderneming is sinds 1942 in Nijmegen gevestigd. Het bedrijf zit sinds 1965 in het pand aan de rand van de stad. De Klok is één van de grote spelers in de discussie rond de herstructurering van het bedrijventerrein Beurtvaartweg.

De directie van De Klok verwacht maandag 'gewoon' weer aan het werk te zijn

 

Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer