Derde Renault T voor STR • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Derde Renault T voor STR

STR International Expediteurs uit Schijndel nam onlangs haar derde Renault-truck in gebruik voor transport van stukgoed naar Zwitserland. De keuze voor de nieuwe Renault Trucks T High 6×2-bakwagen is voor STR een logische stap na de goede ervaringen die het bedrijf de afgelopen jaren opdeed met twee Renault Trucks T-Drive trekkers.

STR is gespecialiseerd in het transport van stukgoed, ADR- en geconditioneerd vervoer in heel Europa, met de nadruk op Zwitserland. Na vijftien jaar uitsluitend met externe transporteurs gewerkt te hebben, zet het bedrijf sinds 2015 weer eigen trucks in voor de vaste, dagelijkse routes naar alle postcodegebieden in Zwitserland.

“De Renault Trucks T-Drive was daarvoor een mooie eerste stap”, vertelt directeur Wilbert Giezen. “Het is een all-in concept, inclusief reparatie, onderhoud en verzekering, waardoor we nagenoeg geen risico lopen. Daarnaast laten de Renault-trucks een gunstig brandstofverbruik zien en zijn de chauffeurs tevreden over het rij- en slaapcomfort. Vandaar dat we ook voor de nieuwe bakwagen op Renault Trucks zijn uitgekomen.”

De nieuwe Renault Trucks 6×2-bakwagen heeft een liftbare sleepas en Euro 6-motor met 480 pk vermogen. “Daar komen we op de lange afstanden en in de bergen goed mee uit, ook in combinatie met een aanhanger”, verklaart Giezen. Om het brandstofverbruik te monitoren, gebruikt STR Optifleet, de beheertool van Renault Trucks die communicatie met de truck en realtime gegevensuitwisseling met het kantoor mogelijk maakt.

Naast de gunstige TCO speelt voor STR ook het vertrouwen in het merk en de dealer een grote rol in de keuze voor Renault Trucks. Giezen: “Ook ons getrokken materieel is al vele jaren in onderhoud bij BAS Truck Center in Veghel. We worden er altijd snel en goed geholpen, wat onontbeerlijk is om onze ‘just in time delivery’ waar te kunnen maken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer