fbpx Ga naar hoofdinhoud

Dertig nieuwe DAF’s voor Reining Transport

Reining Transport breidt haar wagenpark dit jaar uit met 30 nieuwe DAF’s XF met de MX13-motor van 480 pk. Dealer ESA Trucks uit Groningen heeft de eerste 15 combi’s inmiddels afgeleverd en die zijn al vol in bedrijf.

Reining Transport is in heel Europa actief. “Onze trucks zijn met regelmaat te vinden in Duitsland, Frankrijk, Italië, Hongarije en Zwitserland”, vertelt managing director Gerrit Hes. “Op deze langere afstanden is comfort belangrijk. We hebben dan ook gekozen voor cabines met slaapplaats. De chauffeurs zijn buitengewoon tevreden over de ruimte en het comfort in de cabine van de DAF XF. Ook rijhulpsystemen als Predictive Cruise Control en Lane Departure Warning System ervaren zij als prettig.”

Chauffeurscomfort en gebruiksgemak zijn volgens Reining welkome bijkomstigheden. Volgens Hes gaven bedrijfseconomische factoren echter vooral de doorslag om opnieuw voor DAF te kiezen. “Een DAF is een no-nonsense truck met stabiele techniek. Met een DAF weet je simpelweg waar je aan toe bent, bijvoorbeeld als het gaat over het prima brandstofverbruik en de lange onderhoudsintervallen, die nu naar 200.000 kilometer zijn opgetrokken. De service, de ondersteuning en het feit dat we bij pech in heel Europa kunnen terugvallen op DAF International Truck Service zijn evenzeer doorslaggevend.”

De 30 DAF XF-combi’s (motorwagen met wipkar) worden voor diverse taken ingezet bij Reining Transport. Hes: “We vervoeren onderdelen voor een aantal grote Europese automerken, maar ook diverse verpakkingsmaterialen voor de foodindustrie en lege flesjes alsook lichte en grote goederen, waaronder health care en andere hygiëneproducten.”

Reining Transport is opgericht in 1925. Het bedrijf rijdt sinds 1986 met trucks van DAF. Inmiddels heeft de onderneming een eigen wagenpark met ruim 300 combi’s en 30 megatrekkers en opleggers. Verder heeft het bedrijf 450 werknemers, verdeeld over drie vestigingen. In Kolham (Groningen) staat de hoofdlocatie. De twee andere vestigingen staan in Budapest (Hongarije) en Bunde (Duitsland). Verder zijn er steunpunten in Haps (Noord-Brabant) en in Mariënrachdorf (Duitsland).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer