DHS: hybride aandrijving voor hydraulische systemen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DHS: hybride aandrijving voor hydraulische systemen

Disbergen Hydrauliek Service (DHS) introduceert in samenwerking met Disbergen Hydraulic Hybrid in Gorinchem milieuvriendelijke hybride aandrijving voor hydraulische systemen op vrachtauto’s.

CVD Gorinchem 2013 DHSo

Op bestaande en nieuwe vrachtauto’s worden voor diverse doeleinden hydraulische systemen gebouwd, zoals autolaadkranen en haakarmsystemen. Deze hydraulische toepassingen worden indirect aangedreven door de motor van de vrachtauto, via de Power Take Off en een hydraulische pomp. De nieuw ontwikkelde aandrijving voor hydraulische systemen, genaamd Hydraulic 2 Hybrid, maakt gebruik van de vrijkomende energie bij het afremmen van de vrachtauto . Op de remmomenten wordt via de distributie een pomp aangedreven, die hydraulische olie vanuit een tank naar een zogenaamde accumulator pompt. Een Accumulator is een soort tank, waarin olie onder druk kan worden samengeperst en opgeslagen. Dus elk moment van afremmen wordt benut voor de opbouw en opslag van druk in de accumulatoren. De aldus opgebouwde druk / energie wordt vervolgend gebruikt voor de bediening van het hydraulisch systeem. Hoe meer volume er kan worden opgeslagen, hoe langer het systeem op deze druk / energie kan draaien en er diesel bespaard wordt.

Het gepatenteerde  systeem is helemaal opgebouwd en uitgebreid getest in het afgelopen jaar, o.a. door Circulus. Zij kunnen nu ondergrondse vuilcontainers geheel hybride legen. Dus geen geluidsoverlast meer in wijken en bij winkelcentra waar de vrachtwagen de container moet legen. Volgens DHS is dit wereldwijd het eerste systeem met deze toepassing dat daadwerkelijk werkt. Het systeem is klaar om geïntroduceerd te worden op de Nederlandse, maar ook voor de buitenlandse markt. De gemeente Barneveld heeft de primeur om als eerste met dit systeem te gaan werken. Zij hebben een Volvo FM gekocht waar het systeem als eerste  opgebouwd is. Deze vrachtwagen is ook te zien op de Carrosserie Vakdagen en men zal daar ook demonstraties mee verzorgen.

Stand 155

www.disbergen.nl

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer