Ga naar hoofdinhoud

DHV gaat honderd wagenparken doorlichten op emissie

De Provincie Noord-Holland heeft DHV de opdracht gegeven om honderd wagenparkscans uit te voeren. Het doel van de scans is om gebruik van alternatieve brandstoffen te stimuleren.

Door de problematiek op het gebied van klimaatverandering en luchtkwaliteit is naar zeggen van DHV een versnelde verschoning van het Nederlandse wagenpark noodzakelijk. Fleetowners zijn veelal niet op de hoogte van de mogelijkheden die alternatieve brandstoffen bieden. DHV gaat, in opdracht van de provincie Noord-Holland, duidelijkheid geven over deze mogelijkheden. Om de  fleetowners te stimuleren worden de scans gratis aangeboden door de provincie. In principe komen alle bedrijven ervoor in aanmerking mits gevestigd in de procvincie Noord Holland.
 
Groeimarkt
De markt voor duurzame mobiliteit is volgens DHV nog steeds groeiende. DHV heeft veel kennis op het gebied van mobiliteit en de gevolgen van mobiliteit op het milieu en daardoor in staat om kwalitatief hoogwaardige scans uit te voeren met de meest actuele gegevens. Het advies beperkt zich niet tot een winst in emissiereductie van CO2, fijn stof en stikstofdioxide maar brengt ook financiële aspecten in beeld en houdt rekening met de eisen die men aan het wagenpark stelt”
De opdracht voor Noord-Holland is primair bedoeld vanuit de luchtkwaliteitsproblematiek. Het budget (ongeveer € 240.000) is afkomstig uit het Regionale Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit. Ook de CO2-problematiek wordt meegenomen in de scan.
 
Via de gemeenten
Er is voor gekozen dat DHV de wagenparken benadert dia de gemeenten. Men zal in de meeste gevallen het gemeentelijk wagenpark scannen. Gemeenten kunnen vervolgens zelf aangeven welke andere wagenparken er mogelijkerwijs voor in aanmerking komen. Wie interesse heeft doet er dus het best aan zich te melden bij zijn of haar gemeente.
 

Auteur: Pieter Wieman

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer