Digi-Fob: handige reader voor tachokaart • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Digi-Fob: handige reader voor tachokaart

Nieuw op de Nederlandse markt: de Digi-Fob. Een handformaat kaartlezer waarmee chauffeurs, maar ook planners en wagenparkbeheerders snel de digitale tachograafkaart van chauffeurs kunnen uitlezen. Er zit bovendien een ingebouwde rij- en rusttijdengenerator in.

Kaart in de Digi-Fob, lezen, klaar

Volgens leverancier Tacho.nu, een bedrijf dat oplossingen voor het verwerken van gegevens van de digitale tachograaf verzorgt, zal de Digi-Fob chauffeurs helpen overtredingen te voorkomen.’Fob’ betekent sleutelhanger. En dat is precies wat hij is: klein en altijd onder handbereik.

Digi-Fob levert in een handomdraai belangrijke gegevens van de bestuurderskaart. Het invoeren van de kaart activeert de Digi-Fob. Binnen 8 seconden wordt het tijdstip en de duur van meest recente activiteit van de chauffeur op het display getoond.  Eén enkele knop op de achterzijde van de Digi-Fob stelt de gebruiker in staat om door kaartgegevens te bladeren. Beschikbare gegevens zijn: duur en einde laatste activiteit, duur laatste dagelijkse rust, weekrust, weeksamenvatting van activiteiten, dagelijkse rustovertredingen, de rijtijdovertreding en langere inactiviteit.

Ingebouwde rijtijdencontrole, die door deskundigen op dat gebied werd geformuleerd kan, op basis van de beschikbare kaartgegevens, dagelijkse rust en overtredingen berekenen. De Digi-Fob is een hulpmiddel en werd niet ontworpen om meer gedetailleerde analyse te vervangen. Het apparaatje berekent ook de totale dienstijd per week.

De Digi-Fob heeft ongeveer de grootte van een autoafstandsbediening en wordt gevoed door vervangbare batterijen. De Digi-Fob past met gemak aan een sleutelbos en is dus op elk moment klaar voor gebruik.


Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer