DKV koppelt fuel service aan btw-restitutie • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DKV koppelt fuel service aan btw-restitutie

DKV richt op Transport Compleet de focus op de koppeling van het tanken in het buitenland aan restitutie van btw en dieselaccijns.

Transporteurs met ritten door heel Europa zien zich geconfronteerd met complexe inkoopcondities in de vorm van sterk uiteenlopende netto dieselprijzen, btw-tarieven, dieselaccijnzen en mogelijkheden tot restitutie van belasting per land. Wanneer u er echter voor zorgt dat ook dit soort zaken bij uw inkoopconcept zijn inbegrepen, kunt u wel degelijk geld besparen. Voor vervoerders die hun besparingsmogelijkheden willen vergroten biedt DKV de mogelijkheid het tanken in het buitenland te koppelen aan restitutie van btw en dieselaccijns.

DKV heeft hierbij twee restitutievarianten: de eerste omvat de zogenaamde Standaard Refund voor 28 Europese landen. Hierbij hangen de wachttijden voor restitutie af van de betreffende belastingdienst. Om deze wachttijden te kunnen inkorten biedt DKV voor de meeste Europese landen een rechtstreekse restitutieprocedure aan onder de naam Net Invoicing Program. In dat geval ontvangt de klant zijn in het buitenland betaalde btw rechtstreeks retour op dezelfde DKV factuur als voor de betreffende btw-levering.

DKV Euro Service neemt de btw-restitutie volledig uit handen, zelfs als het gaat om btw op facturen die niet vanuit DKV verstuurd zijn. De kenmerken zijn: volautomatische processen en totale overname van bureaucratische procedures door experts die de betreffende taal volledig  beheersen, onmiddellijke acceptatie van DKV facturen door alle Europese belastingdiensten (met uitzondering van bepaalde, recent toegetreden EU-lidstaten), de klant heeft permanente toegang tot al zijn data, inclusief automatische opslag en verstrekking van data via DKV eREPORTING.

Op stand 510 staat DKV fuel & refund expert Rémy Vermunt voor alle informatie en vragen en antwoorden.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer