Ga naar hoofdinhoud

‘Domste chauffeur ever’ bovenaan in TTM.nl TOP 10 van 2019!

2019 zit er bijna op. Hoog tijd om even terug te kijken en de balans op te maken. Welke items waren hot op TTM.nl in 2019? Dit is de TTM.nl Top 10 2019!

Maar allereerst: hartelijk dank aan u. Ja, u, een van de bijna 760.000 bezoekers van TTM.nl dit jaar. U kwam direct, dan wel via de nieuwsbrief of nieuwsalert of via onze social media of op een andere weg op TTM.nl terecht.

Een vrachtwagenchauffeur uit Etten-Leur heeft de twijfelachtige eer in 2019 op TTM.nl de meeste hits te hebben gescoord. Maar ja, dan moet je ook maar niet zonder rijbewijs, chauffeurskaart, APK en transportvergunning gaan rijden… Dan ben je met recht de domste chauffeur ever, of op zijn minst van 2019. Domme chauffeurs scoorden goed dit jaar, want ook op plek 2 staat er een. De dronken en daarna spoorloze chauffeur van een Limburgs transportbedrijf bezorgde zijn werkgever en familie veel zorgen en verdriet. Of hij ooit weer is opgedoken is tot op de dag van vandaag niet bekend (bij de redactie). Op plek 3 in onze top 10 een opmerkelijk artikel: het rijbewijs dat je online voor 120 euro kan kopen. Het is niet aan te raden, maar het scoort wel, want dit artikel stamt al uit 2018 maar was ook in 2019 dus een hit.

Ontwikkelingen in de truckindustrie zijn ook steevast goed voor hoge noteringen. Op plek 4 vinden we de langere truckcabines, die in 2020 toegestaan worden. Het trucknieuws van het jaar, de nieuwe Iveco S-Way, vinden we terug op plek 8.

Er gebeurde veel rond transportbedrijven in 2019. In België ging de overheid op razzia en legde de trucks van vervoerder Jost aan de ketting. Op de eerste dag van december had TTM.nl de primeur van de overname van Snel Shared Logistics door Vos Logistics. Zeker naar het einde van het jaar namen de overnames en fusies sterk toe.

De politiek beslist, de transportsector slikt. Wat er in Den Haag, Brussel of welke politieke zetel dan ook wordt besloten, heeft vaak repercussies tot op de werkvloer van het transportbedrijf. De Brexit kwam, ging en komt uiteindelijk volgend jaar. Een escaperoute bij een harde Brexit is al aangelegd zo vernamen velen. Ook over de verhoging van de maximumsnelheid van trucks in Denemarken en de tachoplicht voor bestelauto’s van 2,5 ton in het internationaal wegtransport werden graag gelezen.

Dat zijn de 10 best gelezen artikelen van 2019. Kijken we verder dan de Top 10, dan zien we op nummer 11 het interview met Janko van der Baan van Scania Nederland staan. Een artikel uit ons magazine, een heuse longread, maar dus ook online een hit. Een trend die we in 2019 zagen opduiken en in 2020 graag doorzetten!

En dan is hier eindelijk: (tatadatatáááááá)

De TTM.nl TOP 10 van 2019:

  1. Politie houdt de domste chauffeur ever aan
  2. Dronken chauffeur in Nederlandse truck aangehouden op Poolse A2
  3. Rijbewijs te koop in webshop voor 120 euro
  4. Langere cabines vanaf september 2020
  5. Belgisch parket wil wagenpark Jost aan de ketting leggen
  6. Britse regering wil escaperoute voor wegtransport bij harde Brexit
  7. Denen verhogen maximumsnelheid trucks naar 80 km/h
  8. Foto’s + VIDEO – Dit is de nieuwe Iveco S-Way!
  9. Tachograaf verplicht op Polensprinters
  10. Snel Shared Logistics gaat op in Vos Logistics

Fijne jaarwisseling en tot in 2020!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer