fbpx Ga naar hoofdinhoud

Don Trucking rijdt met LNG-trucks voor Containerships

Containerships, een full-service logistiek bedrijf dat deur-tot-deur containervervoer aanbiedt via de Oostzee, de Noordzee en de Middellandse Zee, en Don Trucking, een snelgroeiend bedrijf gespecialiseerd in internationaal wegtransport, hebben een samenwerkingsovereenkomst voor de lange termijn ondertekend met als basis het gebruik van Liquefied Natural Gas (LNG). Als onderdeel van deze samenwerking levert Don Trucking de komende 5 jaar gegarandeerde truckingcapaciteit aan Containerships in de vorm van 15 LNG-trucks.


Door het ondertekenen van deze samenwerkingsovereenkomst nemen Containerships en Don Trucking hun maatschappelijke verantwoordelijkheid voor verdere verduurzaming van de transportsector. Daarnaast anticiperen ze op de nieuwste voorgestelde EU-wetgeving om de CO2-uitstoot van vrachtwagens met 20 procent te verminderen vanaf 2025, en met 35 procent vanaf 2035. LNG is een aantrekkelijk dieselalternatief voor Heavy Duty Vehicles (HDV), mede omdat LNG 15-20 procent minder CO2 uitstoot, 80 procent minder stikstofoxide (N)x) en 97 procent minder koolmonoxide (CO). Daarnaast biedt LNG een aanzienlijke vermindering van het motorgeluid.

“Deze samenwerking met Don Trucking is een belangrijke stap in onze strategie om LNG in al onze schepen en vrachtwagens te gebruiken”, zegt Arjan Bijl, Transport Manager bij Containerships Rotterdam (rechts op de foto). “Wij zijn ervan overtuigd dat de doorbraak van LNG erg dichtbij is, maar de infrastructuur is nog in ontwikkeling. In Don Trucking hebben we een partner gevonden met dezelfde toekomstvisie en dezelfde ‘doen en leren’-mentaliteit als Containerships. Deze samenwerking is van grote waarde voor ons. Zo kunnen we beschikken over gegarandeerde wegtransportcapaciteit in de vorm van 15 vrachtwagens, wat een groot voordeel is in de huidige markt, en dragen we aanzienlijk bij aan onze kortetermijndoelstelling om in 2020 meer dan 200 LNG-trucks in Europa te gebruiken.”

“Hoewel we een risico nemen door in LNG te investeren, geloven we dat LNG de weg vooruit is”, zegt Don de Jong, oprichter van Don Trucking. “Als branche, en dus ook als een bedrijf gespecialiseerd in internationaal wegtransport, kunnen we onze verantwoordelijkheid niet langer negeren. Het is niet eenvoudig om op de voorgrond te staan van ontwikkelingen, vooral in een volatiele markt met voortdurend veranderend overheidsbeleid, maar we zijn er trots op een bijdrage te kunnen leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Containerships. Tegelijkertijd is dit een belangrijke stap om onze missie, het op een betaalbare manier beschikbaar stellen van transport over de weg ‘powered by LNG’ te verwezenlijken.”

Onderdeel van de beslissing van Containerships en Don Trucking om ‘te doen en te leren’ versus ‘kijken en afwachten’ is dat beide bedrijven werken aan de lancering van een LNG Trucking Community, en peer-to-peer netwerk om best practices en ervaringen te delen, zodat niet iedereen het ‘LNG-wiel’ steeds opnieuw hoeft uit te vinden. Deze LNG Trucking Community wordt officieel gelanceerd in januari 2019.

2 reacties op “Don Trucking rijdt met LNG-trucks voor Containerships

  • Sander F.

    Nou, volgens mij wordt er toch al wat jaartjes door best wel wat transportbedrijven aan het LNG / CNG wiel gedraaid…;-)

  • T Veerman

    De nummerplaat gezien? Zeker bij dit bedrijf wit dus geen Hollanders op de bok maar waarschijnlijk goedkope Oost Europianen.
    Al dat soort bedrijven groeit en groeit zoals ze zelf zeggen alleen maar door deze constructies.
    En een EU laat dit allemaal maar gebeuren en heeft de Nederlandse goed opgeleide vakbekwame chauffeur nog de keus voor een rondje om de kerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer