DPD start kettingreactie gratis pakketten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DPD start kettingreactie gratis pakketten

Vanaf zaterdag 1 november 2008 start DPD een nieuwe marketingcampagne met als doel de merkbekendheid van DPD te vergroten en de positionering van het bedrijf als wereldwijde logistieke dienstverlener te versterken middels de slogan ‘DPD is wereldwijd pakketten verzenden’.

DPD Classic pakketvervoerIedereen kan gedurende de campagne op een originele manier kennis maken met de diensten van DPD door een gratis zakelijke pakketverzending binnen Nederland aan te vragen via www.dpd.nl/gratis. Bestaande relaties ontvangen bij hun eerst volgende zending automatisch een gratis zakelijk te verzenden pakketdoos. Doordat de ontvangers van deze pakketten de mogelijkheid krijgen om via www.dpd.nl/gratis hun eigen gratis pakketverzending aan te vragen wordt een kettingreactie in gang gezet die wat DPD betreft duurt zolang de voorraad strekt. *

Ook de werknemers en chauffeurs van DPD worden met de wedstrijd ‘Jij & DPD’ bij de campagne betrokken. DPD daagt hen uit om in woord en beeld vast te leggen wat DPD voor hen betekent. De chauffeurs van DPD krijgen bij aanvang van de wedstrijd een digitale fotocamera waarmee ze hun’DPD moment van de week’ kunnen vastleggen. De overige werknemers dingen mee naar fantastische prijzen door hun ‘favoriete DPD anekdote op te schrijven’. Alle inzendingen worden ge-upload op de wedstrijdsite waar iedereen, van binnen en buiten de organisatie, zijn stem kan uitbrengen op de mooiste foto’s en leukste anekdotes.

Robert van Straaten, Director Marketing & Sales van DPD Nederland: “DPD heeft met relatief weinig marketinginspanningen in korte tijd een sterke positie binnen de Nederlandse express- en pakkettenmarkt opgebouwd. Het valt ons op dat veel van onze nieuwe klanten bij DPD terecht komen via bestaande tevreden klanten. Deze wetenschap bracht ons op het idee om deze kettingreactie te ondersteunen door bestaande klanten de mogelijkheid te geven niet alleen de tip maar ook een gratis pakketverzending door te geven. Bedrijven die nog geen klant zijn van DPD kunnen zelf de kettingreactie in gang brengen door een gratis pakket aan te vragen via www.dpd.nl/gratis en zo kennis maken met ons uitgebreide dienstenpakket”, aldus Van Straaten. “Maar niet alleen onze bestaande klanten treden op als ambassadeurs voor DPD, onze dienstverlening valt of staat natuurlijk met de betrokkenheid van onze medewerkers en chauffeurs. Om hen in het zonnetje te zetten hebben we de wedstrijd ‘Jij & DPD’ ontwikkelt waarin letterlijk zichtbaar wordt wat DPD voor hen betekent.”

DPD stelt gedurende de campagne 12.500 zakelijke pakketverzendingen beschikbaar. De actie loopt, zo lang de voorraad strekt, tot 31 december 2008.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer