DPD wil met 20 LZV's naar België • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DPD wil met 20 LZV’s naar België

Arrowline heeft voor opdrachtgever DPD onlangs drie nieuwe LZV combinaties in gebruik genomen. Daardoor rijden er nu 20 LZV combinaties voor DPD in Nederland rond. Om dit te vieren zijn deze voorzien van een speciale belettering; medewerkers van DPD stonden hiervoor model. DPD wil overigens niets liever dan met haar LZV’s naar België.

De drie nieuwe combinaties worden getrokken met nieuwe DAF XF 440 FAN trekkers. Deze DAF’s zijn een uitbreiding binnen de vloot van Arrowline uit Amsterdam die deze inzet voor DPD. De nieuwe Eco-combinaties werden onlangs door Eric Dietz als CEO van DPD Nederland en Arrowline eigenaar Miquel Herraez Gallego met champagne ingewijd en gepresenteerd.

De LZV combinaties zijn voorzien van 3 laadbakken in plaats van twee. Hierdoor heeft de LZV combinatie een veel grotere inhoud (160 M3 vs 100 M3) terwijl het brandstofverbruik nauwelijks stijgt. Een uitstekende manier om efficiënt en duurzaam te kunnen zijn, wat DPD altijd stimuleert bij haar vervoerders.

DPD is cross border specialist met veel internationaal georiënteerde klanten en staat klaar om deze combinaties ook buiten Nederland te gaan gebruiken. “Daarom kijkt DPD uit naar de resultaten van het proefproject met Eco-combinaties dat in 2017 door Wallonië wordt georganiseerd“, bevestigt Silvio Mestdagh, CEO DPD België. “We hopen dat we binnen enkele jaren ook in België een vloot Eco-combinaties in gebruik kunnen nemen. Op basis van de positieve ervaringen in Nederland zijn we overtuigd dat dit één van de middelen is om onze duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. Niet alleen zorgen we op deze manier voor minder voertuigen op de weg, we streven er als bedrijf eveneens naar om tegen 2020 de CO2-uitstoot te verlagen met 10 procent per pakketje en om de restuitstoot te compenseren.”

De totstandkoming van deze LZV-combinaties is een samenwerking tussen Truckland Noord-Holland, IJntema Heerenveen en Krone Nederland.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer