Drie nieuwe Volvo’s FH voor Terraq Venlo • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Drie nieuwe Volvo’s FH voor Terraq Venlo

Terraq Venlo verruilde onlangs een Volvo-truck uit 1999 voor drie nieuwe trucks: een Volvo FH 8×4 tridem en twee Volvo FH 4×2-trekkers. De geschiktheid van het tridemstel voor de zware aslasten in het silotransport gaf voor Terraq de doorslag om te kiezen voor Volvo Trucks en dealer Nebim Groep in Venlo.

De Volvo FH 420 8×4 tridem motorwagen is opgebouwd met een kabelsysteem en kipinrichting. “Het tridem-concept is om twee redenen bijzonder geschikt voor ons werk: vanwege de goede gewichtsverdeling op de assen en de wendbaarheid”, vertelt mede-eigenaar Twan Janssen. “Onze MegaMix-silo’s worden met het kabelsysteem en het hydraulische kiepersysteem achterop het chassis getrokken. De luchtvering zorgt voor comfort tijdens het rijden, maar komt ook van pas om een betere bodemvrijheid te genereren op bouwterreinen.”

Door de liftbare, gestuurde naloopas in combinatie met Volvo Dynamic Steering en de I-Shift versnellingsbak is een bijzonder wendbare truck ontstaan. Twan Janssen: “Deze techniek komt uitstekend tot zijn recht met zware lading op ruw terrein. De chauffeur die vast op de Volvo FH tridem komt te rijden, heeft uitgebreid proefgereden in een soortgelijk gespecificeerde truck. Hij was vooral te spreken over de ruimte in de cabine, het rijcomfort en de vele veiligheidsvoorzieningen.”

De nieuwe Volvo FH 4×2-trekkers worden met kipperopleggers ingezet voor met name het grindtransport van en naar de overslaghaven in Venlo. “Door het transport gedeeltelijk in eigen hand te nemen, kunnen we een continue aanvoer van grind naar onze afnemers waarborgen”, aldus Twan Janssen. “Het contact met Nebim Groep is prima. Wij doen veel onderhoud zelf in onze eigen werkplaats, maar het is essentieel voor onze continuïteit dat we voor onderdelen en bij calamiteiten terecht kunnen bij Nebim.”

Terraq is producent en leverancier van bouwgrondstoffen en exploiteert zand- en grindgroeves in Nederland en Duitsland. Het familiebedrijf is niet alleen, zoals de slogan zegt, ‘basis voor de bouw’ maar legde in de jaren tachtig ook de basis voor het succesvolle MegaMix-concept. In het unieke milieuvriendelijke silosysteem met twee compartimenten worden zand en cement apart opgeslagen, om pas op het moment van verwerking in de vooraf ingestelde verhouding op de bouwplaats met water gemengd te worden. MegaMix beschikt met zestien distributeurs over een landelijke dekking, waarbij Terraq Zuidoost-Nederland en het aangrenzende Duitse en Belgische streekgebied voor haar rekening neemt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer