Ga naar hoofdinhoud

Dronken? Ontslag en 25.000 euro boete

De politie Veenendaal kreeg afgelopen vrijdagmiddag een melding over een vrachtwagenchauffeur die dronken zou zijn. Door zijn werkgever kreeg de chauffeur een boete van 25.000 euro en kon hij meteen vertrekken.

De chauffeur was kort voor de melding gearriveerd bij een bedrijf op de Generatorstraat in Veenendaal om zijn lading te lossen.

De lading was dusdanig uit zijn verband gerukt dat de lading o.a. met spanbanden gelost moest worden. Toen de chauffeur hierop werd aangesproken reageerde hij op een agressieve wijze. Hierop werd besloten de politie te alarmeren. De collega’s van ons team die ter plaatse kwamen roken dat de adem van de man, een 33-jarige Pool, op meters afstand nog naar alcohol stonk. De chauffeur moest vervolgens zijn medewerking verlenen aan een blaastest.

De man blies vervolgens een adem-alcoholgehalte van maar liefst 900 ug/l. De strafbare grens ligt bij 220 ug/l. De chauffeur kreeg een rijverbod van 11 uur. Toen de werkgever van de chauffeur geïnformeerd werd volgde al rap het ontslag van de chauffeur. Tevens kreeg de chauffeur van zijn werkgever een boete van maar liefst 25.000 euro

De werkgever wil niet dat zijn chauffeurs onder invloed van alcohol of andere middelen ongevallen veroorzaken waarbij mede-weggebruikers en hun passagiers betrokken kunnen raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer