fbpx Ga naar hoofdinhoud

Dubbele jubileum DAF voor P. Vissers

Vissers Transport uit Heeswijk-Dinther heeft een wel heel bijzondere DAF in de vloot opgenomen. Het is de 25e DAF voor het transportbedrijf, maar ook nog eens een van de exclusieve XF 90th Anniversary Editions, waarvan er maar 250 zijn. Een exclusieve en superluxe uitvoering met onder meer volledig lederen bekleding. DAF-dealer Van Hooft bedrijfswagens heeft de truck onlangs afgeleverd.

“Hij wijkt in alle opzichten af van onze andere DAF XF-trekkers”, aldus algemeen directeur en eigenaar Patrick Vissers. “Die hebben allemaal een witte cabine, als een neutrale achtergrond voor de bedrijfsnaam van onze grootste opdrachtgever, zuivelproducent FrieslandCampina. Deze speciale 90th Anniversary Edition is uitgevoerd in de kleur Jamaica Blue en hij heeft de krachtigste motor die DAF levert, plus een hele lijst aan extra’s. We zetten hem in voor ander werk, zoals tankvervoer van levensmiddelen voor diverse opdrachtgevers naar Duitsland, België en Frankrijk. Het is ook de enige truck met vaste chauffeur, een echte DAF-fan. Want in tegenstelling tot de andere DAF’s is hij niet zeven dagen in de week vol continu in bedrijf.”

Vissers is praktisch ingesteld. Nu echter de aanschaf van de 25ste voor de deur stond, wilde hij wel eens iets speciaals. “De keuze voor een gelimiteerde 90th Anniversary Edition kreeg een extra zetje doordat productienummer 25 beschikbaar was. Dan denk je, vooruit maar, we doen het.”

Bij de start van het bedrijf in 1987 begon Vissers met een DAF. Nu heeft hij er tien. “Mijn visie is dat je het beste bij een merk kunt blijven. Ook omdat wij het onderhoud zelf uitvoeren. Zo krijg je een goede samenwerking met de dealer. Er is een uitwisseling van technische informatie en bij DAF zijn de onderdelen vlot beschikbaar. Erg belangrijk voor ons, want onze trucks zijn 24/7 op de weg. Dus betrouwbaarheid is belangrijk. Stilstand mag eigenlijk niet voorkomen. Dat is misschien nog wel belangrijker dan verbruik, ook al telt dat beslist mee. Ook daarmee hebben we goede ervaringen met DAF.”

Met zijn extra uitgebreide en luxueuze uitrusting, de exclusieve striping en de subtiele designelementen is de XF 90th Anniversary Edition een eyecatcher. Op de voorkant glimt het historische DAF-logo je tegemoet en ook in het interieur komt dit iconische beeldmerk op meerdere plekken terug. De Anniversary Edition is uitsluitend leverbaar als 4×2 trekker, met riante Super Space Cab en met de krachtige Paccar MX-13 motor met 390 kW/530 pk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer