Ga naar hoofdinhoud

Dubbelop Stralis Hi-Way voor Van der Veen

Tanktransport Van der Veen uit Langelille heeft onlangs twee nieuwe Iveco Stralis Hi-Way trekkers in gebruik genomen. De twee trekkers, voorzien van 460pk sterke Cursor 11 dieselmotor, zullen door Van der Veen worden ingezet voor het vervoeren van grondstoffen in vloeistofdichte kippers.

Margriet Oosterveld van der Veen (Van der Veen B.V.) en Bart Stobbe (IVECO NLS)

De twee nieuwe Iveco’s in het wagenpark van Tanktransport Van der Veen zijn van het type Stralis Hi-Way, uitgerust met de grootste cabine uit het gamma van de Italiaanse fabrikant waarin de chauffeurs van alle ruimte en comfort zijn voorzien tijdens het werk en rustmomenten. Onder de cabines bevinden zich 460pk en 2150Nm krachtige Iveco Cursor 11 dieselmotoren, gekoppeld aan de nieuwe Hi-Tronix volautomatische versnellingsbak. Beide trucks zijn uitgerust met hydrauliek voor kipper- en walking-floortrailers.

De Stralissen zijn voorzien van het Hi-eSCR uitlaatgas nabehandelingssysteem, zonder uitlaatgasrecirculatie. Dit zorgt volgens de fabrikant voor een schonere verbranding, lager brandstofverbruik en een langer onderhoudsinterval. Daarnaast staan de chauffeurs van het transportbedrijf uit Langelille nooit meer ongewenst stil om het roetfilter te regenereren. Door het Hi-eSCR systeem en weglaten van EGR is het actief regenereren van het roetfilter op de Iveco Stralis overbodig.

Tanktransport Van der Veen is in 1983 begonnen als mesthandel met transporten tussen het noorden van Friesland en de Noordoostpolder. Het bedrijf verhuisde in 1986 naar Langelille en heeft in de loop van de jaren die daarop volgden zijn activiteiten laten uitgroeien tot het vervoer van allerlei vloeibare materialen, is GMP+ gecertificeerd en mag voor een opdrachtgever rijden met enkele kippers en bakwagens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer