Ga naar hoofdinhoud

Van Duijn houdt LZV’s binnen de grenzen

Eerder deze maand heeft Van Duijn Transport het wagenpark uitgebreid met twee LZV’s. Deze voertuigen zullen, vanwege wettelijke beperkingen, alleen ingezet worden voor ritten in het binnenland.

Van Duijn lr-13
“We zien een flinke groei in het transportvolume. We geloven daarom dat de LZV’s hier een behoorlijke toegevoegde waarde in kunnen zijn”, aldus Elco van Duijn, directeur van het transportbedrijf. Hij vervolgt: “Deze eerste twee voertuigen zien we vooral als test. We zetten ze in waar mogelijk en sluiten niet uit dat er uiteindelijk meer LZV’s aan het wagenpark worden toegevoegd”.

Door de sterke groei van het bedrijf groeit ook het wagenpark aanzienlijk. Recent werden er maar liefst 15 DAF trekkers afgeleverd. Dit zijn de eerste exemplaren van de in totaal 39 voertuigen die zijn besteld. Eerder dit jaar werden er ook al 20 Schmitz trailers geleverd, voorzien van multitemp Carrier koelmachines en laadkleppen. Hierdoor zijn de trailers uitstekend geschikt voor vervoer van bloemen, AGF en vlees.

Niet alleen het wagenpark laat een sterke groei zien. Ook op het gebied van huisvesting werden stappen gezet. Zo werd een nieuw pand gerealiseerd naast het bestaande pand in De Lier. “We beschikken nu niet alleen over extra kantoorruimte, maar ook over 11 extra laaddocks”, zegt Van Duijn. “Deze worden specifiek ingezet voor verlading van bloemen en planten. De planningsafdeling die deze activiteiten coördineert maakt gebruik van de kantoorruimte erboven.” Door deze uitbreiding beschikt het bedrijf met vestigingen in De Lier, Bleiswijk en Hansweert over 47 laaddocks. In totaal is de opslagcapaciteit voor koel- en vriesopslag hierdoor vergroot tot maar liefst 20.000 palletplaatsen.

Met deze nieuwe stappen is Van Duijn naar eigen zeggen klaar voor de toekomst. Daarbij is rekening gehouden met verdere groei: “We zitten nu weer ruim in ons jasje en hebben mogelijkheden voor verdere uitbreiding. We hebben vast extra kantoorruimte gecreëerd. Tot het moment dat we die ruimte nodig hebben, zullen we die proberen te verhuren”, zegt Van Duijn. De komende tijd zullen de 24 resterende DAF trekkers uit de order worden afgeleverd en zal de praktijk uitwijzen of de LZV’s hun verwachtingen waarmaken.

Van Duijn lr-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer