fbpx Ga naar hoofdinhoud

Duitsland wil dieselindustrie redden

De Duitse regering heeft een plan klaar om de dieselindustrie te redden, nu almaar meer dieselwagens de steden niet meer mogen binnen rijden. Dat melden diverse bronnen.

Na urenlang onderhandelen heeft de Duitse regering in de nacht van maandag op dinsdag een akkoord bereikt om de auto-industrie te steunen. Die is de voorbije jaren onder vuur komen liggen omdat ze vervuilende dieselwagens maakt.

Sinds het schandaal met de uitstootwaarden bij Volkswagen en de lage emissiezones in steeds meer (Duitse) steden, is diesel steeds minder geliefd. In Stuttgart mogen dieselwagens dit jaar het centrum niet meer binnen, tenzij het om vrij recente dieselwagens gaat die minder uitstoten.

Een hooggerechtshof in Leipzig oordeelde in februari dit jaar nog dat steden wel degelijk de bevoegdheid hebben om vervuilende wagens te bannen. Tegenstanders vonden dat zo’n beslissing alleen de federale regering in Berlijn toe kwam.

Het is vooral het verbod om nog de stad in te rijden die bij de autobouwers tot paniek leidt, suggereert het regeringsplan. Dat draagt namelijk als titel: ‘Konzept für saubere Luft und die Sicherung der individuellen Mobilität in unseren Städten’.

Details zijn er overigens nog niet over het plan. Verwacht wordt dat de Duitse ministers van Milieu en van Transport die later dinsdag bekend maken. Vermoed wordt dat de Duitse regering eigenaars van een oude dieselwagen zal aanmoedigen technische aanpassingen aan de motor aan te brengen, of hen te stimuleren om schonere diesels te kopen.

2 reacties op “Duitsland wil dieselindustrie redden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer