Duitsland wil vijf miljoen subsidie voor dode-hoekassistenten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Duitsland wil vijf miljoen subsidie voor dode-hoekassistenten

Het Duitse ministerie van verkeer wil dat er in de overheidsbegroting voor 2019 een bedrag van vijf miljoen euro wordt opgenomen voor subsidie van dodehoeksystemen voor vrachtwagens. Met dat geld kan voor 1500 euro subsidie worden verleend voor eerste en achterafmontage van camerasystemen op zo’n 3.000 vrachtwagens. Dat meldt het Duitse vakblad Verkehrsrundschau.

De Duitsers zijn al langer bezig om technische hulpmiddelen in de strijd tegen de dode hoek te bevorderen. In juli startte verkeersminister Andreas Scheuer (rechts op de foto) de ‘Aktion Abbiegeassistent’, om transportbedrijven te bewegen vrijwillig extra zichtsystemen voor hun trucks te kopen. De Duitse regeringscoalitie wil dodehoeksystemen verplichten, maar dat is waarschijnlijk pas vanaf 2022 mogelijk. Maar Scheuer wil zolang niet wachten en zelfs bekijken of een verplichting via EU-wetgeving mogelijk is.

Als een subsidieregeling voor dodehoeksystemen in het leven wordt geroepen, zal die niet beperkt zijn tot 2019. In 2020 en 2021 zouden er subsidies van 3,75 miljoen euro op de begroting moeten staan.

Bron: Verkehrsrundschau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer