Dutch Quality Flowers kiest voor Actros • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Dutch Quality Flowers kiest voor Actros

Dutch Quality Flowers uit Honselersdijk heeft in 2016 tweemaal een nieuwe Mercedes-Benz Actros in gebruik genomen en is erg tevreden over de trucks uit Stuttgart.

Dutch Quality flowers werd volgens Mercedes-Benz bij de eerste nieuwe Actros flink verrast door het lage brandstof verbruik, de royale cabine en het uitzicht vanuit de cabine. Dit gaf de doorslag om bij de volgende vervanging opnieuw voor Mercedes-Benz te kiezen. Beide trucks worden ingezet als lijnrijder naar Engeland.

De nieuwste aanwinst van Dutch Quality Flowers, een Actros 1848 LS, werd vorig jaar geleverd door Mercedes-Benz Maasdijk. Ook leverde de Mercedes-Benz dealer al een Actros 1848 LS . Beide vrachtwagens worden dubbel bemand ingezet, met gekoeld transport, als lijnrijder met bloemen en planten naar Engeland. Veiligheid is na brandstofverbruik een belangrijke eis van Dutch Quality Flowers. “Het overzicht vanuit de cabine moet natuurlijk altijd goed zijn”, meent eigenaar Marco Duivenvoorden. “Maar omdat we in Engeland links rijden, speelt het een nog belangrijkere rol om zicht op de dode hoek te houden. Bij de Actros trucks is het overzicht vanuit de cabine zo goed dat ik de chauffeurs met een gerust hart naar Engeland kan sturen.”

Inmiddels bestaat het grootste gedeelte van het wagenpark van de Zuid-Hollandse bloementransporteur uit Mercedes-Benz maar dat is niet altijd zo geweest. De keuze voor Mercedes-Benz kwam voort uit nieuwsgierigheid, vertelt eigenaar Marco Duivenvoorden. “Ik hoorde steeds betere verhalen over de vrachtwagens. Vooral qua brandstofverbruik en dat kan ik inmiddels beamen. De trucks van Mercedes-Benz zijn erg zuinig.” Omdat de trucks dubbelbemand als lijnrijder worden ingezet, speelt comfort in de cabine ook een belangrijke rol bij de keuze. “ De auto’s van Mercedes-Benz worden af fabriek geleverd met een rijke en luxe uitrusting. Dat hoef je er niet apart bij te bestellen,” vertelt Duivenvoorden. “Het zijn comfortabele auto’s met veel bedieningsgemakken.” Dutch Quality Flowers rijdt ook nog met Scania en DAF.

Waar het uiterlijk bij sommige transportbedrijven een ondergeschikte rol speelt, vindt Marco Duivenvoorden de uitstraling van zijn vrachtwagens belangrijk. De groene bloemenauto’s van Dutch Quality Flowers zijn dan ook te herkennen aan de luxe opleggers die door schilder Paul Kerrebijn zijn verfraaid met afbeeldingen van schepen en treinen. “We hebben er daarom bewust voor gekozen om de trekkers zo rustig mogelijk te houden”, vertelt Marco Duivenvoorden. “De Actros heeft van zichzelf al een strak uiterlijk. Het enige wat we nog moesten doen, was de trucks in dezelfde kleur als de oplegger spuiten.”

Dutch Quality Flowers uit Honselersdijk is al 25 jaar gespecialiseerd in het gekoeld transport van bloemen en planten. Het wagenpark van de lijnrijder bestaat uit drie trucks waarvan twee van Mercedes-Benz. Het bedrijf heeft 10 medewerkers in dienst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer