e-Traction lanceert TheMotion 2.0 wielmotoren • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

e-Traction lanceert TheMotion 2.0 wielmotoren

e-Traction,  de Nederlandse specialist op het gebied van in wheel aandrijvingen voor elektrische voertuigen verrast de IAA-bezoeker met TheMotion 2.0. Het is een nieuwe generatie elektrische wielmotoren die zowel voor 100 procent EV als parallel hybride voertuigen gebruikt kan worden. Ook is het systeem geschikt voor retrofit. Het systeem is met name interessant omdat het een zware aandrijflijn met versnellingsbak, aandrijfas en differentieel overbodig maakt.

* 80 procent minder bewegende delen

* 15 procent meer rendement

* Ook als retrofit toepasbaar

Met name daardoor loopt het rendement van de TheMotion volgens e-Traction op tot 94 procent. Dat kan men afhankelijk van de rijcyclus vertalen in een 20 procent rendementsverbetering. Ergo: je komt veel verder met dezelfde acculading. Daarnaast is er minder slijtage en minder onderhoud. De TheMotion 2.0 is een direct drive-systeem dat zowel minder trillingen als vooral ook minder geluid maakt. Het systeem is geschikt voor zowel  12- en 18-meterbussen en vrachtwagens. Er zijn oplossingen voor zowel enkel- als dubbellucht configuraties zodat het systeem breed inzetbaar is.

Peter van der Wal, CTO van e-Traction noemt zijn TheMotion 2.0 een echte game-changer in elektrische aandrijfsystemen. Hij wijst daarbij op de verhoogde prestaties op gebied van aandrijfkoppel, autonomie, levensduur, kosten, ruimtegebruik en natuurlijk efficiency.

TheMotion 2.0 vervangt de traditionele achteras met cardan. De software zorgt ervoor dat beide motoren in de wielen de werking van het differentieel overnemen zodat de auto toch zonder wringen een bocht doorkomt. Het systeem kan ook worden ingebouwd in bestaande vloten waarvoor e-Traction volledig geïntegreerde oplossingen levert. De software zou volgens het bedrijf ook naadloos moeten samenwerken met de bestaande ABS- en EBS-systemen en is voorzien van interne diagnosesystemen die volledig voldoen aan de standaarden en regelgeving voor de auto-industrie.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer