Ga naar hoofdinhoud

E3 met Volvo FH

E3 International Delivery & Taxi Services uit Grubbenvorst heeft onlangs een nieuwe Volvo FH 460 trekker aangeschaft. De truck is onder andere voorzien van alle beschikbare veiligheidsopties, Xenon verlichting, een I-Shift versnellingsbak met I-See functie en een luchtgeveerde vooras. De trekker werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Nebim Venlo.

635_2016_E3_International_Delivery_002De Volvo FH is voorzien van alle beschikbare veiligheidsopties. Zo is de truck uitgerust met Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Keeping Support (LKS), Lane Changing Support (LCS) met dodehoeksignalering, Forward Collision Warning met noodremfunctie, en Driver Alert Support (DAS), dat vermoeidheid detecteert en de chauffeur waarschuwt om een pauze te nemen.

Chris Visscher, directeur-eigenaar: “Naast veiligheid is ook gekeken naar comfort voor de chauffeur, met lederen stoelen, een uitgebreide slaapcabine en uiteraard de I-Shift, een versnellingsbak die wat mij betreft zijn gelijke niet kent. Deze Volvo FH is een echte alleskunner die we kunnen inzetten voor onze deur-tot-deur services en spoed- en koeltransporten binnen Europa. De nieuwe truck draagt bij aan het waarmaken en uitdragen van de missie van deze onderneming: ongekende flexibiliteit én service voor alle diensten.”

Belangrijk onderdeel in de bedrijfsvoering van E3 International Delivery & Taxi Services is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). In het transport begint dat bij de primaire activiteit, namelijk het vervoeren van goederen en personen. Daarom hecht E3 International Delivery & Taxi Services veel waarde aan de hoogst haalbare milieunorm, brandstofefficiency en zuinig rijden. “Volvo past in dat plaatje. Duurzaamheid is in alle facetten voor ons een essentieel onderdeel van ons bedrijf. Dat leidde tot de keuze voor de schone en zuinige Volvo FH 460. We hebben de truck ook laten uitrusten met I-See, in combinatie met I-Shift wordt daardoor de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik nog verder gereduceerd.” I-See haalt topografische informatie over de route uit een gedeelde database en benut deze informatie om zo efficiënt mogelijk te schakelen. Hiermee kan tot 5 procent extra brandstof worden bespaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer