Ga naar hoofdinhoud

Ecotrans splitst foodtransport af naar AB Transport

Logistiek dienstverlener AB Transport Group neemt per 1 mei 2017 het foodtransport van Ecotrans  over. De overname biedt Ecotrans naar eigen zeggen de mogelijkheid om nog beter in te spelen op de ontwikkelingen in de agrarische bulksector en vergroting van de efficiency.

In 2015 nam Ecotrans de activiteiten van JCL Heerenveen over. Hierdoor zijn er diverse foodgerelateerde opdrachtgevers geïntegreerd binnen de Ecotrans organisatie. Om in te kunnen blijven spelen op de ontwikkelingen in de agrarische sector en aan de behoeftes van de Ecotrans klanten te blijven voldoen, heeft Ecotrans besloten het foodtransport af te stoten en zich volledig te richten op AgriFeed. Dit houdt in dat per 1 mei 2017 de samenwerking met de foodklanten zal worden overgedragen aan de AB Transport Group. De Ecotrans werknemers die momenteel betrokken zijn bij deze werkzaamheden zijn allen geïnformeerd en blijven van werk verzekerd. Roel den Hollander, algemeen directeur van Ecotrans: “Door het overdragen van deze buiten onze scoop vallende activiteiten kan Ecotrans zich volledig op haar kernactiviteiten in met name het mengvoer richten. AB Transport Group heeft aangegeven in deze tak te willen groeien en is daarom voor ons de gewenste partij om met deze gewaardeerde klanten verder te gaan.”

Dennis Wetenkamp, directeur van AB Transport Group: “Het werk wat we hierbij overnemen sluit uitstekend aan bij onze activiteiten die we reeds in de foodbranche uitvoeren. Onze gemotiveerde medewerkers en moderne wagenpark van ca. 1.000 trucks biedt veel mogelijkheden om de wensen van de klanten te vervullen. We zijn gespecialiseerd in het vervoer van losgestorte agrarische producten, gekoelde foodproducten, meel, veevoer en vloeibare zuivel. Dit nieuwe werk sluit goed aan bij ons specialisme.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer