fbpx Ga naar hoofdinhoud

ECT op zoek naar medewerkers

Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) bouwt aan de toekomst en gaat 100 operationele medewerkers werven. De huidige en verwachte volumes rechtvaardigen het feit dat er voor het eerst sinds 2008 weer operationele medewerkers worden geworven.

ECT wil optimaal blijven inspelen op de verwachtingen van haar klanten. Dit betekent onder meer de behandeling van steeds groter wordende schepen en het leveren van een steeds hogere productiviteit. Om aan deze verwachtingen te voldoen, is op de ECT Delta terminal een uitgebreid vernieuwingsprogramma in uitvoering. Het aannemen van nieuwe medewerkers vormt onderdeel van dit programma.

De extra inzet van medewerkers is bedoeld om de capaciteit van de beide ECT-terminals structureel te vergroten, maar ook om tijdens de komende werkzaamheden op de ECT Delta terminal – onderdeel van het vernieuwingsprogramma – voldoende capaciteit ter beschikking te hebben. Naast het werven van operationele medewerkers heeft ECT tevens besloten om voor de komende zomervakantieperiode 75 extra vakantiewerkers te werven.

Leo Ruijs (CEO van ECT): “We hebben jaren een zeer voorzichtig beleid moeten voeren om het ladingverlies bij ECT, als gevolg van de opening van de nieuwe terminals op de Tweede Maasvlakte, op te kunnen vangen. Dit heeft zowel intern als extern druk gezet op de organisatie. Met het werven van zoveel nieuwe medewerkers spreken we uit dat we vertrouwen hebben in onze klanten, de ontwikkelingen in de markt en in ons eigen bedrijf. We bouwen weer aan onze toekomst. Overigens is het wel een zaak van alle partijen om de keten te optimaliseren. Er wordt veel naar de terminals gekeken, maar alle spelers in de containerlogistiek hebben een eigen verantwoordelijkheid naast een collectief belang om de ladingstromen zo efficiënt mogelijk af te handelen. Het kan en mag niet van een terminal worden verwacht dat het alle pieken te allen tijde kan opvangen. We moeten gezamenlijk zorgen voor een evenwichtige en efficiënte benutting van de gehele capaciteit in de keten.“

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer