Een op vier trucks in fout bij controle • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Een op vier trucks in fout bij controle

De verkeerspolitie heeft tijdens een driedaagse controle op vrachtwagens en bussen de mouwen moeten opstropen: op een totaal van 432 controles werden 127 overtredingen geconstateerd. Bijna de helft betrof het het niet nakomen van de Arbeidstijdenwet. In 42 gevallen resulteerde dat in een rijverbod, zo heeft het Korps Landelijke Politiediensten zaterdag bekendgemaakt.

In samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat werd donderdag, vrijdag en zaterdag op vijf strategische plaatsen langs de zogenoemde hoofdtransportassen in Nederland gecontroleerd.

 
Het gros van de overtredingen werd bij vrachtauto’s geconstateerd: 124 tegenover drie bij autobussen. Goed voor een rijverbod waren het schenden van de rust- of rijtijd en in twee gevallen gesjoemel met de tachograaf, die de rij- en rusttijden registreert om fraude te voorkomen.
 
In 25 gevallen was er sprake van technische gebreken. Ook werd in zeven gevallen overbelading vastgesteld, waarvan in één geval met zo’n 75 procent. Aan buitenlandse overtreders is in totaal voor een kleine 19 duizend euro aan boetes uitgedeeld.

 

Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer