Eerste Brexit-paniek met transitiedeal voorbij • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eerste Brexit-paniek met transitiedeal voorbij

Het Verenigd Koninkrijk blijft zeker tot 31 december 2020 in de douane-unie van de EU. Ook blíjft het land tot die datum onderdeel van de interne EU-markt. Dat meldt TLN, dat blij is met deze transitieperiode.

De Brexit-onderhandelaars van de EU en het Verenigd Koninkrijk sloten maandag een overeenkomst waarin deze transitieperiode is vastgelegd. Zonder deze deal zou het Verenigd Koninkrijk al na 29 maart 2019 zowel de douane-unie als de interne markt verlaten.

Dit is goed nieuws voor ondernemers, zegt TLN: tot eind 2020 blijven de huidige regels wat betreft douane tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU van kracht. Ondernemers hebben dus meer tijd om zich voor te bereiden op eventuele nieuwe regels. Daarbij geeft het de Brexit-onderhandelaars meer ruimte om de Brexit in goede banen te leiden.​

Het is volgens TLN nu zaak dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt over de wijze waarop de toekomstige handelsdeal eruit ziet. Zonder die helderheid blijven ondernemers in het ongewisse. Overigens is de kwestie wat te doen met de grens Ierland-Noord-Ierland geen onderdeel van het transitieakkoord.

Bron: TLN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer