Ga naar hoofdinhoud

Eerste Econic Euro 6 CNG in Rhenen

De gemeente Rhenen nam onlangs de eerste emissiearme Mercedes-Benz Econic 2630 G LENA Euro 6 CNG van SternTrucks in gebruik. Deze nieuwe Econic gaat door de gemeente ingezet worden voor het inzamelen van groente-, fruit- en tuinafval. Afval dat later wordt omgezet naar gas bij afvalinzamelaar ACV in Ede.

rhenen-1Wanneer het gewonnen gas namelijk weer gemengd wordt met aardgas, kan het gebruikt worden voor de aandrijving van de Econic voorzien van huisvuilopbouw. De Econic 2630 G LENA Euro 6 CNG is de eerste Econic met Euro 6 motor in Nederland die gebruik maakt van aardgas en biogas. Met de aankoop van deze truck laat de gemeente Rhenen zien dat ze milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben. Overigens komt de keuze voor Mercedes-Benz niet onverwacht. De gemeente heeft al een Econic met dieselmotor in gebruik. De emissiearme Econic is voorzien van de Zoeller achterlader medium XL van Haller. De tweede Econic met Euro 6 gasmotor staat al in bestelling voor ACV, de afvalinzamelaar van de gemeenten Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen.

 econic3Arbotechnisch en ergonomisch gezien is de Econic vuilniswagen een slimme oplossing voor afvalinzamelingsdiensten. Door de lage instap kunnen de chauffeurs en beladers snel en veilig in- en uit stappen. Daarnaast biedt de grote cabine plaats aan vier inzittenden en staan de grote ruiten garant voor een goed zicht. Door de lage zitpositie zit de bestuurder op ooghoogte met voetgangers en fietsers. Dit maakt de Econic een veilige truck voor in de stad. De automatische versnellingsbak van Allison maakt het rijden makkelijk in het stop-and-go verkeer in binnenstedelijke gebieden. De compactheid van de Econic houdt hem wendbaar en de draaicirkel klein. Dat maakt hem geschikt voor inzet in smalle straten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer