Ga naar hoofdinhoud

Eerste EEV Scania afgeleverd

Gebroeders Van Veldhuizen Transport B.V. uit Veenendaal nam vorige week de eerste  Scania EEV distributietruck in Nederland in gebruik.

 

De EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicle) eisen zijn op dit ogenblik de zwaarste milieu-eisen die binnen Europa mogelijk zijn voor voertuigen met een verbrandingsmotor. Scania kan aan die seisenb voldoen dankzij haar nieuwe XPI motorenplatform. Hiermee wordt aan de Euro 5 milieunorm voldaan zonder gebruik van AdBlue. De Euro 5 milieunorm wordt pas in oktober 2009 van kracht. In het distributiesegment heeft Scania zelfs de mogelijkheid om 3 motoren te leveren welke voldoen aan de nog strengere EEV norm: twee dieselmotoren van 230 en 280 pk en een 270 pk motor die ethanol als brandstof verbruikt.
Veldhuizen koosvoor een Scania P 230 distributietruck die met name ingezet zal worden binnen de stedelijke gebieden. Het groene imago wordt extra benadrukt door de vrachtwagen niet in de gebruikelijke rode bedrijfskleur te spuiten maar in groen uit te voeren.
Op de foto v.l.n.r. Jan Klok, Service manager Scania, Berth en Dick van Veldhuizen en Martin Besselsen, Account manager Scania.


Auteur: Pieter Wieman

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer