Ga naar hoofdinhoud

Eerste Iveco Stralis NP afgeleverd

Afgelopen vrijdag heeft Cornelissen Transport uit Nijmegen een serie van drie nieuwe Iveco Stralis NP LNG-trekkers opgenomen in het wagenpark. Dit betreft de eerste levering van de nieuwe 400pk aardgastrucks van het Italiaanse truckmerk in Nederland. LNG is niet nieuw voor Cornelissen Transport: het bedrijf heeft al een aantal jaren 23 LNG-trucks die dagelijks worden ingezet voor distributiewerkzaamheden naar de filialen van Albert Heijn en Kruidvat.

20161216-173208-4824-lowDe drie nieuwe Iveco Stralis NP trekkers van Cornelissen Transport zijn uitgerust met twee tanks voor het LNG. De capaciteit van deze tanks samen is 390 kilogram brandstof, waarmee de chauffeurs van het Nijmeegse transportbedrijf een actieradius hebben van maar liefst 1500 kilometer. Dankzij de stille aardgasmotor is het mogelijk om met de Iveco Stralis NP buiten de venstertijden winkels te bevoorraden in stadscentra. Daarnaast biedt de LNG-truck een significante reductie van CO2-, NOx- en fijnstofemissie zonder de toepassing van AdBlue of een roetfilter.

Cornelissen Transport zal de nieuwe Iveco LNG-truck voornamelijk inzetten voor distributie-werkzaamheden voor Albert Heijn. Het inzetten van trekkers op LNG sluit goed aan bij de kernwaarden waarmee Cornelissen Transport invulling wil geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer