Eerste palletbox voor WEEE-producten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eerste palletbox voor WEEE-producten

Pallet-pooling- en -productiebedrijf Pooling Partners introduceert als eerste partij in Europa een palletbox die voldoet aan de nieuwste regels voor het vervoeren van elektrische en elektronische apparaten. De nieuwe WEEE-box werd onlangs door de Belgische organisatie Recupel, verantwoordelijk voor het inzamelen en verwerken van oude elektronische apparaten, voor heel België in gebruik genomen.

Recupel-t%20Veer-Galloo-PP%2005%2006%202015-032De Europese richtlijn voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen en artikelen over de weg is sinds dit jaar aangepast (ADR 2015). Daardoor is bulktransport van elektrische of elektronische apparatuur (WEEE-producten) waar lithium batterijen in zijn verwerkt, niet langer toegestaan. Recupel onderkende dat haar wijze van inzamelen en vervoeren moest veranderen en startte gezamenlijk met Pooling Partners een project om tot een oplossing te komen.

De nieuwe WEEE-box, die Pooling Partners samen met Recupel ontwikkelde, is de eerste palletbox die ook geschikt is voor de inzameling van kleine apparaten met een lithium batterij, zoals mobiele telefoons, tablets en kleine huishoudelijke apparatuur. De nieuwe WEEE-box is voorzien van doorzichtige kunststofpanelen die aan de binnenzijde van het houten frame zijn bevestigd, zodat kleine onderdelen er niet uit kunnen vallen en toch zichtbaar blijven. De eenvoudig opklapbare box kan leeg compact worden getransporteerd en opgeslagen. Dit betekent lage transport- en opslagkosten.

WEEE-boxPeter Sabbe, CEO van Recupel, licht toe dat steeds meer apparaten een lithium batterij bevatten en dus aan de nieuwe richtlijnen moeten voldoen. “Niets doen is geen optie. Deze oplossing combineert naleving, uitvoerbaarheid en kostenefficiëntie.” Ingrid Faber, CEO van Pooling Partners, geeft aan dat er elders in Europa proeven met de nieuwe WEEE-box worden uitgevoerd, maar België is het eerste land met een nationale oplossing die geheel aan de richtlijnen voldoet. Het is de verwachting dat andere landen snel zullen volgen.” Faber is enthousiast over de innovatieve samenwerking met Recupel. “We zijn al lange tijd partner van Recupel voor WEEE-boxen. We verheugen ons erop om met hen ook de komende jaren te blijven samenwerken.”

 

Eén reactie op “Eerste palletbox voor WEEE-producten

  • Dit is inderdaad een mijlpaal. Gefeliciteerd daarmee!

    Deze boxen zijn ook in allerlei andere varianten beschikbaar, zie een produktenoverzicht op http://www.mppackaging.nl/products/ Voor iedere toepassing is een geschikte box te vinden.

    Omdat deze palletboxen zo solide zijn en een zeer lange levensduur hebben (tot wel 30 jaar!) worden ze vaak in zware industriele processen zoals WEEE inzameling ingezet. Ze zijn met 1000kg laadvermogen 5-hoog stapelbaar (5x1000kg)
    Deze WEEE-variant is nog eens extra aangepast, zodat telefoons en kabels niet uit de palletbox vallen.

    Het retourtransport van deze inklapbare palletboxen levert een enorme kostenbesparing op t.o.v. andere varianten, omdat er 16 tot 24 lege palletboxen op een palletplaats in de vrachtwagen passen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer