Eigen rijder krijgt geen verdere boetekorting • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eigen rijder krijgt geen verdere boetekorting

Een eigen rijder uit Rijnsburg moet van de Raad van State toch een boete van 20.500 euro betalen omdat hij twaalf dagen zonder chauffeurskaart in zijn tachograaf rondreed.

De overtreding beging hij al in 2015. Hij kreeg niet 12 keer de geldende dagboete van 4.400 euro (52.800 euro) maar een boete van 20.500 euro. Dat is de maximale boete voor een zelfstandige. De chauffeur vond echter dat de rechtbank de boete (nog meer) had moeten matigen. Hij vond de boete te hoog voor de ernst van de overtredingen en de mate waarin die hem konden worden verweten. Hij droeg tevens aan dat de financiële situatie van zijn bedrijf nijpend was en hij onevenredig werd getroffen.

De chauffeur en zijn advocaat, mr. Marcel Kikkert van Vallenduuk Advocaten, vochten door tot aan de Raad van State. Kikkert verwoordde zijn standpunt onlangs op LinkedIn zo: ‘Hoe evenredig is het om een eigen rijder dezelfde boete te geven als een bedrijf met 24 man personeel? Wat mij betreft kan en moet er meer onderscheid gemaakt worden in boetebedragen. Het laatste woord is aan de Raad van State.’

De Raad van State achtte het hoger beroep van de chauffeur ongegrond en de boete van 20.500 euro blijft daarom staan.

Eén reactie op “Eigen rijder krijgt geen verdere boetekorting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer