‘Elcar beste bedrijf in carrosseriebouw’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Elcar beste bedrijf in carrosseriebouw’

Elcar is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de categorie Carrosseriebouw. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering en een uitstekende reputatie. “Elcar weet zijn enorme vakkennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid.”

slider-5Van oudsher een hecht Nederlands familiebedrijf, waar werken nog centraal staat. Zo omschrijft Elcar zichzelf. De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Elcar een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. “In een markt die continu in beweging is, weet Elcar uitstekend te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en is het zijn concurrenten vaak een slag voor.”

Elcar bouwt een carrosserie van het begin tot het eind, met carrosserieën voorzien van autolaadkranen voor vervoer van groot en zwaar materieel en aluminium lichtgewicht-volumecombinaties. Elcar is vooruitstrevend in het bouwen van zo licht mogelijke carrosserieën. Er wordt zo licht en zo groot mogelijk gebouwd zodat de vervoerder meer vracht mee kan nemen. “Er staat een sterk team klaar om de klant tot in het kleinste detail te bedienen met de kennis en ontwikkelcapaciteit die het bedrijf de afgelopen decennia heeft opgedaan”, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. “Vooral klantgerichtheid is een sterk punt; meedenken met de klant naar oplossingen. Elcar is nog een echte carrosseriebouwer met liefde voor het vak, al slider-3generaties lang. Geen wagen is hetzelfde, bovendien zijn de techniek en de wensen van de opdrachtgever aan verandering onderhevig. Elcar gaat daarin mee. Zo is het samen met zijn klanten al sinds de jaren negentig bezig op het gebied van zuiniger rijden en de toepassing van lichtere materialen. Brandstofbesparing en de mogelijkheid van meer lading levert de afnemer veel voordeel op.”

Zwaan: “Vernieuwen en verder ontwikkelen worden belangrijker gevonden dan de focus op winst. Ook nu de vierde generatie aan het roer staat. Het bedrijf is tevens dealer van Fassi-autolaadkranen en levert alle soorten en maten Dhollandia-laadkleppen. Voor het opbouwen, onderhouden en repareren van kranen is Elcar volledig gecertificeerd en standaard wordt gewerkt conform de NEN-EN-12640- en VDI-normen. Elcar is TÜV-gecertificeerd om de lichtgewicht-volumecombinaties te bouwen en te keuren. De TÜV-certificering heeft te maken met de ladingzekering in de laadbak. Het TÜV-certificaat is vooral voor internationaal gebruik; zeker in Duitsland heeft de transporteur met het certificaat een streepje voor.”

De jury is van mening dat Elcar op al deze gronden kan worden uitgeroepen tot winnaar in de Carrosseriebouwbranche en tevens in aanmerking dient te komen voor de Nationale Business Succes Award 2016. “Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie een topper.”

Elcar is opgericht in 1953 en is ontstaan vanuit de wagenmakerij en cabinebouw. Thans is de vierde generatie werkzaam binnen dit familiebedrijf, dat gevestigd is in Meerkerk en bestaat uit circa 20 medewerkers.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer