Elcar toont carrosserie voor medische apparatuur • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Elcar toont carrosserie voor medische apparatuur

In Gorinchem toont carrosseriebouwer Elcar uit Meerkerk een op maat gemaakte geïsoleerde  carrosserie geplaatst op een twee-assige aanhangwagen. Deze, door Elcar speciaal ontwikkelde opbouw, wordt ingezet in heel Europa  voor het vervoer van hoogwaardig zwaar medische apparatuur.

CVD Gorinchem 2013 Elcar

De geïsoleerde carrosserie is voorzien van een uitneembaar geïsoleerde panelen dak met een T.I.R. schuifkap voor het laden en lossen met portaal- en/of hijskraan. Voor het op locatie lossen van de medische apparatuur is een 3,5 ton laadklep gemonteerd met hydraulische stempel poten. De 120 mm dik geïsoleerde vloer is voorzien van 12 geïntegreerde vastzet-ringen aan elke zijde. Om de temperatuurgevoelige apparatuur in de juiste conditie op de bestemde locatie te krijgen is er een heetwaterkachel geplaatst. Onder de carrosserie, in een RVS kist, is een 230 volt stroomaggregaat geplaatst, zodat de wagen geheel selfsupported is bij eventuele calamiteiten.

Op de stand van Elcar is ook een Piaggio Ape te zien, dit is een driewielige bedrijfswagen voor 1 of 2 personen. Dit Italiaans concept heeft zich al meer dan 50 jaar bewezen. Is leverbaar in benzine, diesel of in een elektrische uitvoering. De Piaggio Ape wordt geleverd door van Houwelingen Tweewielers te Arkel. Elcar verzorgt de opbouw naar wens en specificatie van de klant.

Stand 117

www.elcar-carrosserien.nl

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer