Elektrisch en emissievrij met Emoss • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Elektrisch en emissievrij met Emoss

Op stand 517 staat Emoss, de Nederlandse fabrikant van elektrische trucks. De Emoss e-Trucks zijn verkrijgbaar als standaard chassis of als volledig voertuigsysteem voor elektrische stadsdistributie of afvalinzameling met een bereik tot 300 km (NEDC).

???????????????????????????????
Volledig elektrische vrachtwagens zijn graag gezien in stedelijke gebieden, vanwege hun nulemissie. Dus hoe streng de milieu-eisen ook zijn, met een elektrische truck als de Emoss staan wethouders en winkeliers je beide met open armen op te wachten. Een ander groot voordeel is de geluidsarme werking van de voertuigen, waarbij omwonenden geen last zullen hebben van nachtelijke distributie.

Op de stand van Emoss staat de CM 1820, een volledig elektrisch aangedreven 18 tons vrachtwagen, gebaseerd op een MAN chassis. De Emoss is namelijk een voortzetting van wat vroeger All Green Vehicles (AGV) heette.Met het 200 kWh batterijpakket kan een afstand van 300 km worden overbrugd en de 44 kW laders zorgen ervoor dat deze in 4,5 uur weer zijn opgeladen. De elektrische aandrijflijn biedt met 230 kW en 2700 Nm volgens Emoss uitstekende eigenschappen als alternatief voor de brandstofaangedreven voertuigen.

 

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer