Ga naar hoofdinhoud

Enschede doet studie naar ‘eigen ‘snelweg’ voor trucks

Enschede onderzoekt de mogelijkheid van  een weg tussen Enschede en Hengelo die uitsluitend toegankelijk zou moeten zijn voor het goederenvervoer.

enschede trucksnelwegHet gaat om een verkennend onderzoek dat wordt verricht door het bedrijfsleven en nationale en regionale overheden. De goederenautoweg zou via industrieterrein Marssteden/Grolsch in Enschede naar de CTT-containerterminal in Hengelo moeten leiden. De weg zou er één moeten zijn volgens het zogenoemd Ongehinderd Logistiek Systeem (OLS) en geeft het vrachtverkeer ruim baan. In 2002/2003 is al eens een haalbaarheidsstudie uitgevoerd naar een goederenweg van bedrijventerrein Marssteden langs de A35 via afvalverwerker Twente naar de CTT-terminal. Voor de weg bleek echter onvoldoende draagvlak bij de betrokken instanties te zijn.
Dat er momenteel opnieuw onderzoek wordt gedaan heeft te maken met de voorspoedige economische ontwikkeling van de logistieke sector. Zo heeft vooral het containervervoer over water de laatste jaren een flinke vlucht genomen.
In een notie over het goederenvervoer wijst de Regio Twente er op dat de havens van Rotterdam ‘overvol’ zijn en dat Twente een bijdrage zou kunnen leveren aan de bereikbaarheid van de Randstad.
 
Bron: Tubantia 

Auteur: Pieter Wieman

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer