EP wil af van Oostenrijks rijverbod • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

EP wil af van Oostenrijks rijverbod

Europarlementariërs proberen de op per 1 januari a.s. geplande uitbreiding van het sectoraal rijverbod op de Inntaler Autobahn te verhinderen. Ze vinden het gedrag van Oostenrijk schandalig.
HennisHet liberale EU parlementslid Jeanine Hennis-Plasschaert wil dat het rijverbod via een kort geding ongedaan wordt gemaakt. Zij stelde aan de Europese Commissie de volgende vragen:
– Kan de EC nogmaals aangeven hoe bovengenoemd sectoraal rijverbod zich verhoudt tot één van de belangrijkste basisprincipes van de EU, namelijk het vrij verkeer van goederen, evenals de beginselen van niet-discriminatie en evenredigheid? Zo nee, waarom niet?
– Is de EC het met mij eens dat actie (gezien de urgentie van de zaak en de economische betekenis van de uitbreiding van het sectoraal rijverbod m.i.v. 1 januari 2009) op korte termijn noodzakelijk is? Zo nee, waarom niet?
– Is de EC het met mij eens dat een juridische procedure bij het Hof, gekoppeld aan een Kort Geding, de juiste (en op dit moment: de enige) stap voorwaarts is? Zo nee, waarom niet?
Zoals bekend bestaat op de Inntaler Autobahn (A12) een rijverbod voor vrachtauto’s zwaarder dan 7.5 ton voor het vervoer van stenen, aarde, uitgegraven aarde en al het vervoer van afval conform de zgn. Eural lijst. Het is de bedoeling dat dit m.i.v. 1 januari 2009 verder wordt uitgebreid voor veel meer goederen waaronder voertuigen, staal, marmer en keramische tegels. Hennis-Plasschaert vreest dat deze maatregel een olievlekwerking heeft naar andere landen en/of naar andere goederensoorten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer