EPAL/EUR-pallets vrij van chemicaliën • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

EPAL/EUR-pallets vrij van chemicaliën

De EPAL/EUR-pallet pool, de grootste pallet pool wereldwijd met ongeveer 500 miljoen pallets, is gegarandeerd vrij van schadelijke chemicaliën. Naast de gezondheidsrisico’s van agressieve hout conserveermiddelen is milieubescherming duidelijk een prioriteit van EPAL.

EuropalletVanaf  begin dit jaar worden alle nieuw geproduceerde EPAL/EUR-pallets behandeld volgens de normen van de International Plant Protection Convention (ISPM 15). In dit proces worden geen chemicaliën gebruikt. Aan de ISPM 15 norm wordt voldaan door het drogen van de pallets in ovens, de zogenaamde hitte behandeling, waarin de pallets worden verhit tot een kerntemperatuur van 56 graden Celsius gedurende ten minste 30 minuten. Vandaar dat EPAL/EUR-pallets internationaal zonder problemen kunnen worden uitgewisseld in alle sectoren, zelfs en vooral in de farmaceutische en de voedingsmiddelenindustrie.

Besmetting van goederen via de pallets zoals nu het geval is bij “Johnson & Johnson” is onmogelijk met EPAL/EUR-pallets. In Europa is het gebruik van de fenolische groep van chemische stoffen verboden en kwam er reeds 15 jaar geleden een einde aan het gebruik van pentachloorfenol (PCP) als conserveermiddel voor houten verpakkingen.

De meest gevoelige goederen zoals voedsel en medicijnen zijn veilig en goed opgeslagen op EPAL/EUR-pallets.  Met de door EPAL/EUR-pallets gegarandeerde kwaliteit is er geen gevaar voor diegenen die als onderdeel van hun dagelijkse werk in voortdurend contact met de pallets komen in het magazijn, tijdens het laden en op de weg. Dit garandeert EPAL voor al haar gelicenceerde fabrikanten en reparateurs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer