Ga naar hoofdinhoud

“Eurlings een groot acteur”

PvdA-kamerlid Martijn van Dam vindt minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat een meester in acteren. Zijn spijt over het gesloten blijven van de spitsstrook op de A1 was één groot toneelstuk, zo schrijft Van Dam op zijn weblog op Hyves.

Van Dam mocht vorige week woensdag tijdens het debat over de spitsstrook als vervanger van Gerdi Verbeet plaatsnemen in de voorzittersstoel van de plenaire zaal in de Tweede Kamer. De vaste vervangers van Verbeet zaten met haar in vergadering.

 
“Alle Kamerleden verdrongen elkaar om schande te spreken en solidariteit te betonen met ‘al die hardwerkende Nederlanders die jarenlang voor niks in de file hebben gestaan'”, schrijft Van Dam. “De climax werd bereikt toen minister Eurlings met een tranentrekkende verklaring diep door het stof ging. Niemand is zo goed als Eurlings. Hij meent er geen bal van (mag ik dat zeggen terwijl ik voorzitter was? Vast wel…), maar zijn woorden sieren gegarandeerd de volgende dag de kop van De Telegraaf.”
 
Van Dam vervolgt: “De ophef vanuit de Kamer en de ernst van de verklaring van de minister deden vermoeden dat er iets heel ernstigs gebeurd was. Was iemand omgekomen? Is Nederland aan grote gevaren blootgesteld? Hebben honderdduizenden mensen jarenlang te veel belasting betaald? Oh nee, er is een stukje asfalt een tijdje niet gebruikt dat wel gebruikt had mogen worden… Zonde en vervelend, stomme fout van de ambtenaren, maar is dat nou echt zo’n drama?”
 
Bron: De Pers

 

Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer