Euro 2 en Euro 3: alleen met roetfilter milieuzones in • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Euro 2 en Euro 3: alleen met roetfilter milieuzones in

Vanaf 1 maart 2008 mogen Euro 2 en Euro 3 vrachtauto’s zonder roetfilter, maar waarvoor langer dan 5 maanden een roetfilter beschikbaar is, milieuzones niet meer in. De aangescherpte toegangsnorm moet zorgen voor een verbetering van de luchtkwaliteit in de binnensteden van de milieuzonegemeenten. Dat meldt EVO.

 

In april 2006 hebben tien gemeenten, het bedrijfsleven (EVO, TLN en KNV) en het rijk een convenant ondertekend waarin afspraken zijn gemaakt over de instelling van milieuzones. In december 2007 hebben zich hier nog drie gemeenten bij aangesloten. Afgesproken is dat de milieueisen in de tijd steeds strenger worden.

Vanaf 1 maart geldt voor Euro 2 en 3 vrachtauto’s dat zij alleen met roetfilter de milieuzones in mogen. Er zijn nu milieuzones in Eindhoven, Utrecht, Rotterdam, Breda, ‘s-Hertogenbosch, Tilburg en Maastricht.

Wanneer een vrachtauto aan de milieueisen voldoet, krijgt dit voertuig automatisch een langdurige ontheffing voor de milieuzone. Voertuigeigenaren kunnen dit op het internet controleren. Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer