Eurocities steunt plan beperking stadsdistributie • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eurocities steunt plan beperking stadsdistributie

Eurocities, de vereniging van Europese steden, steunt de plannen van de Europese Commissie om het goederenvervoer in steden te beperken. De EC neemt daartoe nog dit jaar maatregelen. Dat werd afgelopen week bekend op een hoorzitting in het Europees Parlemen. Daar werd het groenboek ‘Een nieuwe stedelijke mobiliteitscultuur’ besproken.

Fotis Karamitsos, Europees topfunctionaris op het gebied van transport, schetste een scala van mogelijke maatregelen. Ze lopen uiteen van het invoeren van regels voor het toelaten van vrachtauto’s tot de steden tot meer coördinatie tussen de steden om hun bereikbaarheid te verbeteren.
 
De Europese Commissie publiceert eind dit jaar een Actieplan Stedelijke Bereikbaarheid. Brussel wil voorkomen dat de steden in de 27 EU-lidstaten allerlei verschillende maatregelen gaan invoeren. Goederenvervoerders en verladers betalen daar de prijs voor, omdat ze dan te maken krijgen met allerlei verschillende toelatingseisen.
 
Volgens de woordvoerder van Eurocities worden steden soms al teruggefloten door Brussel of hun eigen regering als ze maatregelen  nemen tegen CO2-uitstoot door het verkeer. Eurocities bepleit een pakket Europees geldende maatregelen, dat de steden de ruimte laat om zelf passende actie te ondernemen.
 

 

Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer