Europart heroriënteert en groeit in Benelux • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Europart heroriënteert en groeit in Benelux

Europart, handelsonderneming in onderdelen van bedrijfsvoertuigen en garagebenodigdheden, wijzigt zijn bedrijfsstrategie in België, Nederland en Luxemburg. “Om de aanwezige mogelijkheden nog beter te kunnen gebruiken, zullen we de organisatie in elk van die landen versterken. We focussen ons duidelijk op de verschillende klantengroepen en zullen de landen onafhankelijk van elkaar bekijken. Enkel zo kunnen wij de best mogelijke diensten voor onze klanten garanderen en verder groeien”, legt Pierre Fleck, CEO Europart uit.

Frank Duveau_EUROPART BelgienSinds 10 augustus 2016 vertegenwoordigt Frank Duveau als manager de organisatie van Europart in België. De 49-jarige Duveau (zie foto) heeft al jarenlang ervaring in de aftermarket en was al in verschillende leidinggevende posities actief bij bekende bedrijven in België. Tot voor kort was Duveau bij Europart in de distributie verantwoordelijk voor de op- en uitbouw van het bussegment.

Pierre Fleck benadrukt: “Ik ben blij dat bij Frank Duveau voor de positie als manager in België konden krijgen. Met zijn expertise en zijn ervaring zal hij de vestigingen in België met succes leiden, uit het personeel een hecht team vormen en het aanwezige potentieel in België tot ons voordeel gebruiken.” EUROPART is momenteel met 2 vestigingen vertegenwoordigd in België en bedient met 11 medewerkers in totaal klanten in zowel Vlaanderen als Wallonië. Op deze basis zal de handelsonderneming de komende maanden zijn positie in België verstevigen en zowel de aanwezigheid als het personeel daar opbouwen.

Strategische ligging

In Nederland wordt de dienstverlening aan en de levering van het volledige assortiment van de Europart -groep bij de klanten momenteel gegarandeerd door de zes winkels van de partners. Vanwege de strategisch belangrijke ligging, met een van de grootste havens van Europa in Rotterdam, zijn daar veel grote, internationale transportbedrijven gevestigd, waarvan de vloten in heel wat Europese landen liggen. Die kunnen op elke standplaats onder dezelfde condities gebruik maken van de Europart -service, met een hoge beschikbaarheid, snelle levering van onderdelen en competente adviezen. “Wij zullen niet met onze duimen zitten draaien en ons groeiverhaal van de laatste jaren nu gewoon verderzetten. Ons doel bestaat erin in alle Europese landen bij de top 3 van de sector te horen”, benadrukt Pierre Fleck.

Met meer dan 400.000 artikelen en een gerichte combinatie van onderdelen voor bedrijfswagens van bekende topmerken en een breed gamma aan slijtstukken en reserveonderdelen van het eigen merk Europart, kan het bedrijf voor elke behoefte en alle gangbare vrachtwagens, trailers, bussen en bestelwagens de geschikte vervangonderdelen bieden. Daardoor heeft Europart altijd een passende oplossing klaar voor alle behoeften en eisen in alle delen van Europa. Met de producten van het merk Europart heeft de klant een voordelig alternatief in vergelijking met de originele merkproducten zonder aan kwaliteit te moeten inboeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer