Ga naar hoofdinhoud

Europart overgenomen door investeerder

Triton en Paragon hebben een overeenkomst ondertekend om Europart Holding GmbH, de Europese marktleider in onderdelen voor bedrijfsauto’s en werkplaatsapparatuur, te verkopen aan Alpha Private Equity Funds. De partijen zijn overeengekomen de overnameprijs niet te onthullen. De transactie is onderhevig aan de regelgevende goedkeuring in de relevante rechtsgebieden.

“Over de afgelopen vijf jaar heeft Europart zich gepositioneerd als de duidelijke Europese marktleider in de distributie van onderdelen voor commerciële voertuigen. Naast het verbeteren van de verkoopmix en het productassortiment en het bevorderen van het private label Europart, heeft het bedrijf zijn zakelijke activiteiten gestroomlijnd door het sourcen te optimaliseren en de logistiek te centraliseren. Europart heeft geïnvesteerd in een sterke toekomst door zijn geografische voetafdruk in de Scandinavische regio uit te breiden met de overname van de Zweedse onderdelenleveranciers LVD en Trailereffekter. We zijn ervan overtuigd dat het bedrijf zal blijven bloeien onder zijn nieuwe eigenaar, Alpha, en zijn team met een ruime ervaring in de sector.  We zouden graag het managementteam en de werknemers bedanken voor hun kostbare bijdragen tot de ontwikkeling van het bedrijf”, zei Peder Prahl, directeur van de Algemene Partner voor de fondsen van Triton.

Edin Hadzic, partner bij Paragon, merkte op: “We blijven onder de indruk van de vooruitgang van het bedrijf over de afgelopen vijf jaar en wat het managementteam en de werknemers van Europart tot nog toe verwezenlijkt hebben. Nu het bedrijf een nieuwe fase in zijn ontwikkeling ingaat, zal Alpha, als nieuwe aandeelhouder, voldoende kansen hebben om de toekomstige groei te ondersteunen in zijn industriële netwerk.”

Aldus Luca Zacchetti, Senior Operating Partner bij Alpha: “Alpha is verheugd om samen te werken met het huidige managementteam van Europart om de zaken verder te doen groeien, de werknemers, klanten en leveranciers tevreden te stellen en om winstgevende overnames te ondersteunen.”

Pierre Fleck, CEO van Europart, voegde toe: “Dankzij de steun van onze aandeelhouders Triton en Paragon hebben het management en de werknemers van Europart de afgelopen vijf jaar de indrukwekkende taak voltooid van de herpositionering en ontwikkeling van het bedrijf. Dankzij het nieuwe partnerschap tussen Europart en Alpha, een investeerder die een ruime ervaring in de sector en financieel vermogen meebrengt, zal Europart zijn ontwikkeling verder kunnen versnellen.”

Europart is marktleider voor onderdelen en accessoires voor bedrijfsauto’s, bussen en speciale voertuigen van alle klassen in Europa. Daarnaast voorziet Europart zijn belangrijkste klantengroepen in voertuiggarages, transportbedrijven en wagenparkbeheerders van een ruim assortiment essentiële producten voor de werkplaats: Dit omvat chemicaliën, werkplaats-/kantoorapparatuur, bevestigingstechnologie, operationele veiligheidsuitrusting enz. voor de dagelijkse activiteiten. Europart heeft een internationaal netwerk en is met meer dan 300 verkooppunten vertegenwoordigd in 28 landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer