Europese Commissie gaat brandstofverbruik trucks aan banden leggen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Europese Commissie gaat brandstofverbruik trucks aan banden leggen

De Europese Commissie gaat CO2-limieten voor trucks voorstellen. Dat gaat komende woensdag gebeuren, zo blijkt uit een ontwerp dat voortijdig is uitgelekt. De Vecto-tool gaat een rol spelen in het opstellen en monitoren van de CO2-limieten.

TLN sluit zich aan bij CO2 registratie-initiatiefVolgens de Commissie zijn trucks verantwoordelijk voor een kwart van de uitstoot van voertuigen op de weg, maar groeit dat tot 10 procent tot 2030. Snel handelen is dus vereist en dus gaat de Commissie richtlijnen voorstellen voor het brandstofverbruik van vrachtwagens. Tegelijk komen er regels voor het monitoren en vastleggen van deze data.

Het ontwerpdocument, dat onderaan dit artikel te zien is, gaat niet alleen over ‘fuelefficiency’. Er worden ook voorstellen gedaan voor het bevorderen van multimodaliteit en er wordt een herziening van de Eurovignet richtlijn aangekondigd, die praktisch inhoudt dat het Eurovignet wordt uitgefaseerd. Ook worden er revisies van de richtlijn voor tolkastjes aangekondigd, maar het is nog niet duidelijk wat die precies inhouden.

Bekijk het rapport

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer