Eurotranspharma neemt CISO Transport over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eurotranspharma neemt CISO Transport over

EHDH, het moederbedrijf van het Franse transportbedrijf Eurotranspharma neemt het Nederlandse bedrijf CISO Transport over. Eurotranspharma versterkt met deze aanwinst haar positie op de Europese markt als specialist in GDP-gecontroleerd vervoer voor de farmaceutische en medische industrie. De hooggekwalificeerde diensten van CISO Transport maken het bedrijf de ideale kandidaat voor het verzorgen van een fijnmazige distributie van farmaceutische goederen in Nederland en andere Europese landen.

De overname door Eurotranspharma biedt CISO Transport de mogelijkheid tot verdere groei via het internationale netwerk van Eurotranspharma.  Na de overname zal de divisie blijven bestaan als een onafhankelijke entiteit waarbij het merk CISO Transport zal worden aangepast naar Eurotranspharma. Het bekende merk in de farmaceutische transportbranche zal zowel de Nederlandse vestiging evenals de collega-bedrijven van Eurotranspharma in Frankrijk en België naar een hoger niveeau tillen op de Europese markt.

De nieuwe Nederlandse vestiging van Eurotranspharma kan nu direct gebruik gaan maken van de internationale logistieke netwerken en verkoopkanalen van de totale EHDH groep. Hiermee is het mogelijk om temperatuurgecontroleerde transporten op Europese schaal aan te bieden.  De directe en snelle doorvoer van en naar Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, Luxemburg en Italië biedt Eurotranspharma en haar partner-netwerken zoals EUROTEMP de mogelijkheid om significant te groeien in marktpositie.

Stéphane Baudry, Eurotranspharma en EHDH CEO (rechts): “Ik ben zeer verheugd met de overname. Deze stap vertegenwoordigt een solide bijdrage aan onze internationale groeidoelstellingen. Het is een perfecte aanvulling op onze huidige activiteiten. Door deze combinatie, kunnen we onze positie in de markt en binnen onze distributienetwerken versterken. Bovendien zal met deze strategische overname en in samenwerking met de Duitse partner EUROTEMP goed ingespeeld kunnen worden op de vraag vanuit de farma-industrie. Deze wenst voor hun Europese distributiecentra een GDP-transportoplossing met een volledig geïntegreerd netwerk dat aansluit op de farmaceutische processen en IT-systemen. We kunnen nu één oplossing voor al de verschillende landen aanbieden.“

Wieger Spaapen, CEO van CISO Transport voegt hieraan toe: “Ik ben blij en trots dat we vanaf vandaag onderdeel uitmaken van Eurotranspharma. Sinds CISO is gestart in 1997 hebben we gestaag onze diensten in Nederland en Europa uitgebreid naar distributie naar ziekenhuizen, groothandelaars, magazijnen, apotheken en zelfs tot bij de patiënt. Eurotranspharma is de toonaangevende vervoerder voor farmaceutische goederen in de Franse markt en geeft ons hiermee toegang tot alle Europese contacten van de logistieke pharmabedrijven en pharmaproducenten. Onze bedrijven zijn complementair van aard en de overname versterkt alle partijen.”

Wieger Spaapen zal de leiding behouden over Eurotranspharma in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer