EVBox maakt Amsterdam klaar voor 2025 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

EVBox maakt Amsterdam klaar voor 2025

EVBox installeerde onlangs twee EVBox Troniq Modular-snelladers in de buurt van de Ziggo Dome en de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. De uitbreiding van de snellaadinfrastructuur in en rond Amsterdam maakt elektrisch laden toegankelijker voor voertuigen die de stad bevoorraden en draagt verder bij aan de ambities voor schoner verkeer in de toekomst.

EVBox en de gemeente Amsterdam breidden de snellaadinfrastructuur in de omgeving van de Ziggo Dome en de Johan Cruijff ArenA uit met het oog op de uitstootvrije plannen voor 2030. De twee EVBox Troniq Modular-snelladers zijn in werking getreden op 11 januari 2023 en zijn nu publiekelijk beschikbaar. Elk van deze snelladers kan tot 120 kW aan vermogen leveren en twee elektrische auto’s tegelijk laden. Daarnaast kunnen grotere voertuigen, die niet in de reguliere parkeervakken passen, aan de andere kant van de snellaadlocatie fileparkeren. De locatie ligt dicht bij de grens van de huidige milieuzone en de toekomstige grens van de uitstootvrije zone voor bestelauto’s en vrachtwagens, die in 2025 wordt ingevoerd. Dit project versnelt de elektrificatie van lichte en zware voertuigen en maakt de uitstootvrije bevoorrading van de stad mogelijk.

Amsterdam is een snelgroeiende stad en een toevluchtsoord voor veel internationale bedrijven. Gemeente Amsterdam wil die groei verder verduurzamen, in lijn met de Nederlandse en Europese klimaatdoelen. Net zoals er in zo’n 40 andere Nederlandse steden een uitstootvrije zone wordt ingevoerd, scherpt Amsterdam per ingang van 2025 de milieuzone voor stadslogistiek verder aan. Dit beleid vergroot de behoefte aan laadinfrastructuur, met name voor elektrische bussen, taxi’s en ‘last mile’ logistiek. Gemeente Amsterdam streeft tegen 2030 naar een volledig uitstootvrije stad met schonere lucht en minder lawaai.

“Wij werken graag samen met gemeente Amsterdam om de stad schoner te maken en positief bij te dragen aan hun ambities voor 2030. We zijn erg trots om de EVBox Troniq Modular in dit bruisende gebied in Amsterdam, onze thuisbasis, te zien staan. Als bedrijf uit Amsterdam, het hart van elektrische mobiliteit, hopen we zo een voorbeeld te kunnen stellen voor andere steden in Europa en de rest van de wereld”, zegt Daniël Geerts (VP Commercial Support van EVBox).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer