Ga naar hoofdinhoud

Ewals rijdt low deck truck op LNG

Ewals Cargo Care is begonnen met het testen van Liquefied Natural Gas (LNG) als nieuwe transportbrandstof. Ewals doet dat met een Scania low deck trekker.

ewals-lng-1Met de Scania low deck trekker rijdt Ewals op de route tussen Venlo en de Nederlandse havens en de Shell LNG-tankstations in Rotterdam en Eindhoven om te tanken. De eerste reacties waren volgens Ewals zeer bemoedigend. De chauffeur was positief verrast over het functioneren van de truck, het gevoel was volgens hem vergelijkbaar met een dieseltruck. Het tankproces is door de veiligheidsmaatregelen wat ingewikkelder, maar dit verliep vlot na instructies van Shell.

ewals-lng-2Ewals geeft wel aan dat de beschikbaarheid van LNG tankstations momenteel beperkt is.”Als gevolg van deze beperking, is het werkveld van de low-deck truck niet groot genoeg voor internationaal gebruik. Regelmatige, relatief korte afstanden kunnen zeer voordelig zijn, maar om langere afstanden af te leggen, zal het LNG-netwerk verder uitgebreid moeten worden in heel Europa. De verwachting is dat dit de komende jaren zal gebeuren, evenals de continue ontwikkeling van de truck zelf”, aldus Ewals op haar website.

 

Eén reactie op “Ewals rijdt low deck truck op LNG

  • NABOTH CORNELIS VAN LUIJK

    Gisteren toevallig op de DUITSE TV gezien hoe een VW op aardgas ontplofte nadat de bestuurder net getankt had. deze meneer had geluk, dat hij nog niet in z n auto zat, maar er voorstond, wel gewond geraakt maar hij leeft tenminste nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer