Extra inzet Rijkswaterstaat op Duitse feestdagen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Extra inzet Rijkswaterstaat op Duitse feestdagen

Ook dit jaar wordt veel drukte verwacht bij de grensovergangen met Duitsland op de Dag van de Duitse Eenheid (3 oktober) en Allerheiligen (1 november). Vrachtwagens mogen op deze dagen niet zonder ontheffing Duitsland inrijden. Om onveilige situaties op de snelweg te voorkomen zet Rijkswaterstaat woensdag 3 oktober en donderdag 1 november 2018 extra weginspecteurs met een BOA-status (buitengewoon opsporingsambtenaar) in.

Rijkswaterstaat wil het probleem met parkerende truckers de komende jaren gerichter aanpakken. De Duitse feestdagen zorgen al jarenlang voor grote drukte en hinder op de Nederlandse wegen bij de grens. Veel chauffeurs wachten daar tot ze Duitsland weer in mogen rijden. Via borden boven en langs de weg worden ze naar parkeerplaatsen geleid. Parkeren op de vluchtstrook is verboden; deze moet te allen tijde worden vrijgehouden voor pechgevallen. Bovendien kunnen er zeer gevaarlijke situaties ontstaan als geparkeerde vrachtauto’s weer in beweging komen en moeten invoegen in het rijdende verkeer.

De extra weginspecteurs met BOA-status worden samen met politieagenten gericht ingezet op de snelweg A67 (Eindhoven – Duitse grens), de snelweg A1 (oostelijke deel), de snelweg A7 (Groningen – Duitse grens) en de snelweg A37. Vrachtwagenchauffeurs die er toch voor kiezen om hier op de vluchtstrook te parkeren, riskeren een boete.

Voor het overige verkeer dat op deze dagen richting Duitsland rijdt, geldt dat zij rekening moeten houden met de drukte en volle parkeerplaatsen in de buurt van de grens. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed voorbereid op weg te gaan en de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden.

Eén reactie op “Extra inzet Rijkswaterstaat op Duitse feestdagen

  • Benny Brughuis

    Duitsland maakt al jaren van hun rijverbod een probleem voor de omringende landen ik zou zeggen gewoon iedereen doorsturen over de grens en laten ze het lekker zelf oplossen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer