Ga naar hoofdinhoud

Fedex zet aanval in op TNT

Fedex opent woensdag haar nieuwe, 51.000 m2 grote, sorteercentrum, net over de grens bij Keulen. Daarmee wil Fedex de strijd aangaan met TNT Express. “De komende drie tot vijf jaar is er binnen Europa nog significante groei mogelijk”, zegt Gerald Leary, sinds juni topman bij Fedex voor Europa, Afrika, India en het Midden-Oosten.
Fedex hubLeary bevestigt in een gesprek verder te zullen investeren in vliegtuigen en distributienetwerken. Maar zijn bedrijf heeft, zegt hij FedEx-bestuursvoorzitter Smith na, nu geen interesse om TNT, of onderdelen daarvan, over te nemen.

Voor bedrijven in zuidelijk Nederland moet het sorteercentrum van FedEx in Europa een nieuwe uitwijkmogelijkheid zijn. Voor de Hollandse bloemenexporteurs heeft het al een directe lijn opgetuigd. Amerikaanse winkeliers die met Valentijnsdag nog op het laatste moment extra rozen bestellen, krijgen die na verzending uit Nederland de volgende dag voor tien uur.

De nieuw ‘hub’ bij Keulen, zoals Leary het verdeelcentrum met zonnepanelen noemt, is de lokale aanvulling voor transporten van en naar groeikernen in Centraal- en Oost-Europa. Eerder verhuisde het de sorteeractiviteiten uit zijn centrale in Frankfurt vanwege groeibeperkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer