Ga naar hoofdinhoud

Financiering voor Duitse deel Betuwelijn

De financiering van de aanleg van de goederenlijn tussen de Duitse steden Emmerich, vlak bij de Nederlandse grens, en Oberhausen is rond. Minister-president Hannelore Kraft van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen en de Duitse minister van Verkeer, Peter Ramsauer, tekenen woensdag de overeenkomst over de financiering van de lijn, die deel uitmaakt van de Betuwelijn tussen Rotterdam en het Ruhrgebied in Duitsland.

BetuwelijnDe lijn tussen Emmerich en Oberhausen is 73 kilometer lang. De aanleg kost ongeveer 1,5 miljard euro.
Verladersorganisatie EVO noemt het verstandig dat de Duitse overheid in de lijn investeert. “De investering voorkomt dat handels- en productiebedrijven problemen ondervinden bij het vervoeren van hun goederen vanuit de haven naar het achterland”, aldus de organisatie voor bedrijven die goederen laten transporteren.
Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) had de Tweede Kamer begin deze maand al gemeld te verwachten dat de financiering in Duitsland deze zomer zou rondkomen. Wanneer het spoor wordt opgeleverd is nog niet bekend. Het wachten is op de bouwvergunning. Daarna kan de definitieve planning worden afgegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer