Finco introduceert ChangeXL brandstof • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Finco introduceert ChangeXL brandstof

Brandstoffenhandel  en =distributeur Finco presenteert op Transport Compleet ChangeXL, een brandstof met een veranderde moleculaire structuur door de toevoeging van enzymen. ChangeXL optimaliseert volgens Finco het verbrandingsproces van motoren. ChangeXL belooft een brandstofbesparing van 4 tot 7 procent, bij zwaartransport mogelijk zelfs 11 procent.

Aan ChangeXL zijn meer dan 20 enzymen toegevoegd. In de katalyse die zij veroorzaken ontstaan biokatalysatoren die schadelijke stoffen afbreken. Daardoor wordt de brandstof niet alleen beter en voordeliger verbrandt, maar wordt ook het brandstofsysteem en de motor gereinigd. De volledig plantaardige enzymentechnologie breekt aanwezig (condens)water af en voorkomt bacterieproblemen door micro-organismen. Goed nieuws voor transporteurs met een eigen tankinstallatie is dat het ook opgeslagen brandstof rein houdt en dus sludge onderin tanks voorkomt.

Andere voordelen van ChangeXL zijn een hoger cetaangetal en langere onderhoudsintervallen. ChangeXL is goedgekeurd door alle grote truckfabrikanten, en ook door ACEA. Bang zijn dat garanties niet worden afgegeven na gebruik van ChangeXL is daarom niet nodig, zegt Finco.

ChangeXL is verkrijgbaar bij Finco, op Finco terminals en binnenkort ook aan de pomp bij Tamoil. Thuislevering aan transporteurs met een tankvoorziening is mogelijk. ChangeXL kost circa 1,2 cent per liter extra ten opzichte van normale diesel. Volgens Finco is er al bij 1 tot 2 procent brandstofbesparing kostenneutraal mee te rijden.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer