Ga naar hoofdinhoud

Fleetboard presenteert Vehicle Lens app

Fleetboard presenteerde op het Mobile World Congress in Barcelona afgelopen week de Fleetboard Vehicle Lens app, een hulpmiddel voor vrachtwagenchauffeurs en fleetmanagers om voertuigoverdracht eenvoudiger te maken.

Fleetboard heeft de Fleetboard Vehicle Lens-app ontwikkeld in samenwerking met Nyris, een start-up uit Berlijn. Het doel is om de overdracht van een voertuig eenvoudiger te maken voor vrachtwagenchauffeurs en de vereiste tijd te minimaliseren. Alle noodzakelijke informatie wordt op een duidelijke manier weergegeven op de smartphone: de app herkent het kenteken van de truck automatisch via de camera. Relevante informatie voor de overdracht en de gegevens die nodig zijn om een voertuigcheck te kunnen uitvoeren voor vertrek, zoals bandengegevens, de volgende onderhoudsbeurt en de naam van de vorige chauffeur worden uit het Fleetboard-systeem gehaald.

De app identificeert het voertuig aan de hand van de nummerplaat en gebruikt augmented reality om de relevante gegevens over elkaar heen te leggen. Bovendien biedt een geïntegreerd schadeopsporings- en rapportageproces zowel bestuurders als wagenparkbeheerders de mogelijkheid om te profiteren van verbeterde transparantie met betrekking tot elk aspect van de truck, waardoor ook de chauffeur ontlast wordt.

De Fleetboard voertuiglens-app bevindt zich momenteel in de ontwikkelingsfase en wordt verder ontwikkeld tot hij klaar is voor marktintroductie. De app is beschikbaar voor Android en iOS. De applicatie zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor Mercedes-Benz vrachtwagens, maar kan mogelijk worden uitgebreid naar gebruik voor voertuigen van andere merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer